• Mindere dag JO13-1 wordt afgestraft door Hattem

  SV Zwolle JO13-1 is zaterdag tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. Op het eigen Sportpark de Marslanden speelde de ploeg geen goede wedstrijd en ging het terecht met 1-3 onderuit tegen Hattem JO13-1.

  De wedstrijd tussen de nummer vier (SV Zwolle) en de nummer zes (Hattem) begon nog wel aardig voor de thuisploeg. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de bezoekers, zonder dat het tot grote kansen leidde. Toch was de voorsprong die SV Zwolle halverwege de eerste helft verkreeg, niet onverdiend. Het was Rafael, één van de beteren aan Zwolse kant, die in eerste instantie nog op de doelman van Hattem stuitte, maar in de rebound de bal overtuigend in de verre hoek joeg.

  Vanaf die goal ging het echter alleen maar minder voor SV Zwolle. Vooral de sterke en handige spits van de bezoekers veroorzaakte veel problemen met zijn rushes. Eén van die rushes leverde de gelijkmaker op, ook omdat er niet goed werd meegelopen en de Zwolse verdediging daarom in een ondertal terechtkwam. Hattem speelde die situatie goed uit en kwam op gelijke hoogte.

  In de tweede helft speelde SV Zwolle JO13-1 een van de minste helften van het seizoen. Hattem was qua veldspel niet beter, maar werd wel gevaarlijker en kreeg de 1-2 door onhandig balverlies in de schoot geworpen door de thuisploeg. In de jacht op de gelijkmaker was SV Zwolle aanvallend onmachtig en toen het uit een strafschop ook nog 1-3 werd, was de wedstrijd gespeeld. Levi wist nog met een block op de doellijn te voorkomen dat het 1-4 werd, maar aan de andere kant werd SV Zwolle niet meer gevaarlijk.

  Zo leverde een matige wedstrijd van JO13-1 een terechte nederlaag op tegen een sterk spelend Hattem. Door deze verliespartij is de top drie uit zicht geraakt, terwijl de achterstand op de ploegen onder JO13-1 nog steeds geruststellend is. Daardoor weet de ploeg al bijna zeker dat het de eerste seizoenshelft gaat besluiten met een vierde plek.

  Zaterdag mag JO13-1 proberen de eerste seizoenshelft goed af te sluiten met een stadsderby tegen HTC JO13-1. De aftrap op Sportpark de Marslanden is om 10.15 uur.