• SV Zwolle heeft zondag peperdure punten verloren. In het thuisduel met Vilsteren speelde het elftal van Joris Blom veruit de slechtste wedstrijd van het seizoen en dat leverde een teleurstellend gelijkspel op: 2-2.

    Vooral de eerste helft was dramatisch van Zwolse kant. SV Zwolle was enorm slordig aan de bal, had niet de benodigde intensiteit en beleving en gaf bovendien twee kinderlijk eenvoudige goals weg, uit een counter en een corner. Tussendoor scoorde Jasper Arutjnian door de doelman te verrassen uit een vrije trap en Dennis Sylla kreeg vlak voor rust nog een grote kans op de tweede gelijkmaker, maar dat SV Zwolle met een achterstand de rust inging, had het volledig aan zichzelf en het slechte spel te danken.

    Dat er na rust een tandje bij moest, dat leek SV Zwolle aan het begin van de tweede helft te beseffen. Al snel zorgde Ericson de Lanoy op aangeven van Sam Blom voor de gelijkmaker en dat leek het perfecte moment voor SV Zwolle om door te drukken. Dat lukte echter niet, omdat de ploeg ook na rust veel te veel simpel balverlies leed. Desondanks kreeg het via De Lanoy nog twee fikse kansen op de bevrijdende 2-2 en was ook Chris Rozendal twee keer dichtbij, maar de winnende treffer wilde niet vallen. Ook niet aan de andere kant, waar SV Zwolle nog één keer goed wegkwam toen een afstandsschot via de paal weer terug het veld in stuiterde.

    Al met al een zeer teleurstellend gelijkspel in een zeer teleurstellende wedstrijd voor SV Zwolle, dat de top vier steeds verder uit zicht ziet raken. In een reeks van zes lastige wedstrijden moeten er punten gepakt worden, om de hoop op nacompetitie levend te houden.