• 4 Max 5 Kansen En 3 Goals Tegen
    --
    Hadden we onze dag niet? We kwamen moeilijk van de eigen helft. We werden goed vastgezet. Maar als we dan eruit konden komen dan werden we ook wel gevaarlijk, maar de verdediging van KCVO uit Vaassen stond steeds en eigenlijk de hele wedstrijd goed op te letten. KCVO is de tegenstander met mooiste afkorting het staat nl. voor Katholieke Concordia Vincit Omnia. Er was weinig katholiek wat de keeper riep toen één van zijn teamgenoten de benen van één van jongens onder het lijf bijna weg schopte: 'Lekker! Goed Gedaan!'

De vrije trap van Thijs deed de bal voor de 16 belanden waar Bereket alleen op de keeper af mocht. Hij kwam er net niet goed langs en de bal verdween náást het doel i.p.v. erin. Aan de andere kant hielden wij aardig stand, maar de druk nam toe en toen Collin een keer uit trapte kwam de bal zo snel bij een Vaassense voetballer dat deze zijn kans schoon zag en met een mooie boog onze Collin wist te verschalken. De 0-1 was niet tegen de verhouding in, maar dat je nou kon zeggen dat de Katholieke Concordia zo veel beter was... nee. We haalden de rust met enig kunst en vliegwerk vooral bij corners met de kleinste achterstand. Ook met de gedachte dat wij vlammend aan de 2de helft beginnen zat de hoop op een mooie uitslag er nog steeds in.

De 2de helft begon echter desastreus. Een doorbraak op links en de linker aanvaller van KCVO schoot strak binnen in de linker korte hoek. Dan staat het ineens 0-2! Dat was wel balen, maar we gaven niet op. Twee afstandsschoten van Thijs op doel misten net de nodige kracht. We gaven de (wed)strijd nog niet zo maar op.

Sade schoot met precisie en kracht, maar de keeper bleek toch wel over kwaliteiten te beschikken en strekte zich en kon zo de bal wegwerken. Daarna neemt de druk op de goal van Jesper weer wat toe, één corner wordt afgeslagen tot nieuwe corner en deze tweede is na een scrimmage voor Jesper. Niet veel later, de 2de helft vordert al aardig, een nieuwe corner deze wordt de 16 uitgewerkt. Het schot dat de KCVO afvuurt gaat via de oplettende verdediging van Joep net naast, nieuwe corner deze gaat strak voor en ter nauwer nood kan Jesper de bal wegboksen voor een tegenstander eraan komt. Resultaat is wel de 3de corner op rijd, deze keer niet voor de pot maar naar randje 16 en deze keer schiet Vaassen vlijmscherp wel raak: 0-3.

Ook nu gaan de koppies niet hangen, ze blijven ervoor gaan. Sade dribbelt zich vrij de 16 aan, maar wordt wel belaagd en schiet toch op doel. Keeper kon deze net vangen. Via Thijs komt de bal op rechts bij Boris S. hij geeft goed voor en de bal komt helemaal bij Mauro op linksbuiten, die van achter zijn tegenstander knap binnenschiet, YES! De eretreffer is een feit, maar helaas is het net buitenspel!

Dat was het laatste wapenfeit van deze strijd. Van de 4 maximaal 5 kansen wist KCVO er 3 in te krijgen. Dat heet een lesje in effectiviteit en voor ons een wijze les. Nu een week rust, over 2 weken wacht een uitwedstrijd tegen de 2de club (of is het de 1ste club) van Epe: EZC'84, na 3 wedstrijden zijn zij medekoploper. Dat belooft dus een lastige maar hopelijk ook spannende pot te worden.