• Afgelopen zaterdag 7 mei vond op het hoofdveld van SV Zwolle een toernooi plaats voor JO9-1 teams uit verschillende delen van het land. Aan het toernooi deden mee de IJsselmeervogels uit Spakenburg, Buitenboys uit Almere, Oranje Nassau uit Almelo en onze eigen toppers van SV Zwolle.

Het idee voor dit toernooi ontstond toen SV Zwolle in de competitie tegen de jongens van Oranje Nassau speelde. Het was een mooie spannende pot; dat smaakte naar meer. Telefoonnummers van de leiders werden onderling uitgewisseld en nog twee teams werden gevraagd. SV Zwolle lag mooi centraal en nam de organisatie in handen.

Er waren mooie bekers te winnen en voor iedereen lag een mooi geel/zwart vaantje in het verschiet. Het waren stuk voor stuk mooie wedstrijden, waarin JO9-1 liet zien dat ze ondanks het vaak fysieke spel van de tegenstanders hun mannetje stonden.

Onze jongens (en Claire) waren de eerste twee partijen niet te kloppen (Oranje Nassau 2-2 en Buitenboys 3-3). Tijdens de derde wedstrijd tegen IJsselmeervogels was de koek echter op en werd er ruim verloren. De Buitenboys gingen er met de eerste prijs van door en de beker voor de tweede plek ging mee naar Oranje Nassau. De IJsselmeervogels en SV Zwolle eindigden op de derde en vierde plek.

De tegenstanders waren erg enthousiast over de organisatie en de gastvrijheid van SV Zwolle. Al met al een mooie sportieve ochtend. Dit keer was SV Zwolle de gastheer maar de andere teams gaven aan dit stokje graag over te nemen. Dan gaat JO9-1 voor revanche!