• SV Zwolle heeft qua veldspel twee prima wedstrijden achter de rug, maar met wisselende resultaten. De uitwedstrijd tegen Go Ahead Deventer werd verdiend met 0-1 gewonnen, terwijl de waanzinnige thuiswedstrijd tegen TKA in 3-6 eindigde.

  Go Ahead Deventer-SV Zwolle 0-1
  In Deventer waren de twee ploegen in de eerste helft qua veldspel aan elkaar gewaagd, maar waren de beste kansen voor SV Zwolle. Al na twee minuten was Daan Stavorinus dichtbij met een knappe volley, even later schoot Ericson de Lanoy net voorlangs. Later stuitte Jasper Arutjnian één-tegen-één op de doelman, wat De Lanoy ook overkwam. Go Ahead Deventer stelde er wel wat kleine mogelijkheden tegenover, vooral van afstand, maar het was duidelijk dat SV Zwolle de gevaarlijkste ploeg was, ondanks dat het spelbeeld redelijk in evenwicht was.
  Ook na rust waren de beste kansen voor SV Zwolle, dat nu ook qua veldspel duidelijk de overhand had. Arutjnian bekroonde het overwicht uiteindelijk met de openingstreffer. De vleugelaanvaller kreeg de bal van een Deventer verdediger in de voeten geschoven, omspeelde knap zijn tegenstander en schoot de bal in de verre hoek. Vlak daarna had Arutjnian ook de tweede treffer op zijn schoen, maar stuitte hij op de doelman. In de slotfase moest SV Zwolle iets verder terug, maar kwam het verdedigend nooit echt in de problemen, waardoor de zege volkomen verdiend over de streep werd getrokken.

  SV Zwolle-TKA 3-6
  Vier dagen na de mooie zege in Deventer kwam TKA voor de tweede keer in anderhalve week langs op Sportpark de Marslanden, omdat er in Apeldoorn geen verlichting beschikbaar was om deze avondwedstrijd te spelen.
  De wedstrijd anderhalve week geleden kende al een bizar verloop en deze keer was dat niet anders. SV Zwolle opende eigenlijk ijzersterk in het eerste half uur en kreeg vier tot vijf enorme kansen om één, twee of misschien wel drie keer te scoren. Dat gebeurde echter niet, en om het nog bizarder te maken, scoorde TKA liefst drie keer uit de vier keer dat ze in het eerste half uur voor het Zwolse doel kwamen. Een afstandsschot van 30 meter die de kruising invloog, een vlijmscherpe counter en een van richting veranderd schot zorgden voor een onwaarschijnlijke tussenstand van 0-3.
  Vlak voor rust kwam SV Zwolle dan toch tot scoren via Brian Avila Sanchez, en vlak na rust kwam de ploeg van Joris Blom helemaal terug in de wedstrijd. Nadat Ericson de Lanoy nog een door Wilco van der Heide versierde strafschop miste, ramde Tim Mestebeld in de daaropvolgende corner wel raak.
  Het duurde echter niet lang voordat het dodelijk effectieve TKA wederom trefzeker was. De opgestoomde linksback schoot de bal schitterend in de kruising. SV Zwolle gaf niet op, bleef mogelijkheden creëren en kwam twintig minuten voor tijd terug tot 3-4. Na een mooie aanval via Hüseyin Karadeniz en Sam Blom kwam de bal bij Jasper Arutjnian, die rustig zijn man uitkapte en afwerkte.
  SV Zwolle ging met man en macht op jacht naar de meer dan verdiende gelijkmaker, maar zag TKA de genomen risico’s afstraffen: na een Zwolse corner kwam de linksbuiten van TKA op gelukkige wijze alleen voor doelman Robin Pansier te staan, die niks kon uitrichten tegen de afronding: 3-5. In de laatste minuut liep het in ondertal verdedigende SV Zwolle zelfs nog tegen een zesde tegentreffer aan.

  Waar gezien de kansenverhouding een uitslag van 6-3 normaler was geweest dan 3-6, waren de cijfers voor SV Zwolle hard. Daarmee moet de ploeg bijna zeker afscheid nemen van de nacompetitiedroom. Aankomende zondag speelt SV Zwolle thuis tegen nummer twee Hoonhorst.