• Voor we weer overgaan tot het normale voetballeven van spelen en trainen, wil ik iedereen bedanken voor het naleven van de corona-afspraken. Trainen en spelen zonder ouders is voor de jeugd normaal geworden. Nu de ziekenhuisopnames door Covid al een paar dagen achter elkaar dalen is er eindelijk weer kijk op voetballen tegen elkaar en met toeschouwers.

Het trainen zonder wedstrijden te spelen hangt iedereen zo langzamerhand mijlenver de keel uit, ondanks de goede oefenstof van onze trainers blijft het behelpen, je traint tenslotte om wedstrijden te spelen.

Er zijn al genoeg pseudo wetenschappers actief, dus ik waag me maar niet aan voorspellingen. Maar ik hoop toch wel dat we voor de zomervakanties met de senioren een paar oefenwedstrijden kunnen spelen. De jeugd heeft nog steeds kans op de Regiocup. Laten we hopen dat het zo doorgaat met de dalingen en de overheid besluit dat het mogelijk is.

Ondertussen gaat het verenigingswerk gewoon door. Bij de jeugd is men nagenoeg gereed met de voorbereidingen aan volgend seizoen. Indeling teams, leiders, trainers etc.

Bij de senioren is men bezig met de selectie, er komen en gaan een aantal spelers en men zoekt nog een grensrechter.  Bij de recreatieteams is het verloop zoals het nu lijkt gering en heeft men voldoende bezetting.

Bij de dames zet de groei door, we hopen dat we zelfs in staat zullen zijn een 2e damesteam neer te zetten op zaterdag. Als u nog dames kent die interesse hebben, laat ze zich nu aanmelden.

Verder zijn we druk bezig met een recreatieteam heren op de zaterdagmiddag. We hebben nu krap genoeg spelers, maar willen er nog graag een paar bij zoals U kunt lezen op de site.

Zoals eerder gezegd zijn we druk bezig met energiebesparende maatregelen, dat gaat voorspoedig, alle ramen hebben nu dubbel glas en de vloer is geïsoleerd. Binnen een paar weken komen er de 40 zonnepanelen op het dak.

Dankzij de vrijwilligers ligt het sportpark er prachtig verzorgd bij, gereed om spelers en hopelijk ook toeschouwers te ontvangen.

Nog wel even volhouden tot het daadwerkelijk kan, laten we hopen dat de daling doorzet en we weer mogen. We wachten met spanning op U.

Harry Oosterhuis

Voorzitter SV Zwolle