• SV Zwolle JO15-1 heeft zaterdag al voor de zesde keer in tien wedstrijden gelijkgespeeld. De ploeg van Michel Bruggeman en Sam Blom leek de thuiswedstrijd tegen IJVV JO15-1 in de slotfase naar zich toe te trekken, maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een punt: 2-2.

    In de beker hadden beide ploegen ook al tegenover elkaar gestaan, toen in IJsselmuiden. SV Zwolle JO15-1 boekte daar een 1-2 overwinning, maar die was niet bepaald verdiend, want eigenlijk kwam de ploeg er in grote delen van de wedstrijd niet aan te pas. Dat was deze keer anders. SV Zwolle wilde voorkomen dat het net zo teruggedrongen zou worden als in de vorige ontmoeting en ging de opbouw van IJVV hoog onder druk zetten. Dat leverde in het eerste kwartier veel balveroveringen op en een stuk of vijf kleine mogelijkheden, voordat Teun vanaf de stip voor de verdiende 1-0 zorgde, nadat Levi onderuit was gehaald.

    Na de openingstreffer kantelde het spelbeeld, kreeg IJVV wat meer controle en lukte het SV Zwolle steeds minder om druk op de tegenstander te krijgen. Dat leverde voor rust nog niet veel gevaar op, maar na rust zette die lijn zich voort en kreeg IJVV loon na werken: bij een korte corner stond SV Zwolle niet goed op te letten, waardoor de bal bij de tweede paal vogelvrij binnengeschoten kon worden: 1-1.

    SV Zwolle leek de wedstrijd uit de handen te laten glippen, maar richtte zich op. Door meer cruciale duels, vooral op het middenveld, te winnen, lukte het weer om regelmatig ballen te veroveren in de opbouw van de gasten en om het spelbeeld weer te verschuiven naar de helft van de tegenstander. Vlak voor tijd leek SV Zwolle de volle buit te pakken. Rafael veroverde de bal en bediende Joris van Woesik, die de bal overtuigend via de binnenkant van de paal binnen ramde. Het lukte SV Zwolle echter niet om die zege over de streep te trekken, omdat een voorzet vanaf de rechterkant heel ongelukkig via de binnenkant van de paal zomaar in het doel viel. In de slotminuut voorkwam doelman Melle met een knappe redding zelfs nog een nederlaag.

    Omdat een overwinning binnen handbereik was, voelt het gelijkspel wat zuur aan, maar het is wel een terecht resultaat na een gelijkwaardige wedstrijd, waarin beide ploegen in fases de overhand hadden. Voor SV Zwolle is dat qua spelbeeld een grote vooruitgang ten opzichte van de eerste ontmoeting, wat de progressie die het elftal aan het boeken is, aangeeft. Aankomende zaterdag volgt de zwaarste opdracht van de competitie: een bezoekje aan de ongenaakbare koploper CSV’28 JO15-1, dat in de beker nog heel knap op een 3-3 gelijkspel gehouden werd.