• SV Zwolle JO15-1 heeft in de derde wedstrijd de eerste competitiezege van het seizoen geboekt. Op bezoek bij WHC JO15-1 was de ploeg van Michel Bruggeman en Sam Blom bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar dreigde een nederlaag lang. In de slotfase wist de ploeg de boel alsnog om te draaien en verdiend met 2-3 te winnen.

Dat SV Zwolle JO15-1 zo’n late comeback nodig had, daar zag het in de eerste helft niet naar uit. SV Zwolle had de volledige controle over de wedstrijd. Via een goede opbouw en goed positiespel werd de weg naar voren gezocht en achterin werd werkelijk helemaal niets weggegeven. Joris van Woesik kreeg twee grote kansen in de eerste helft en wist er daarvan één te benutten, na een mooie lange pass van Teun.

Geen vuiltje aan de lucht dus, maar die verschenen na rust al snel. Binnen een minuut was het gelijk, nadat SV Zwolle de slag op het middenveld verloor en één goede steekpass daarom fataal was. Vlak daarna leken de bezoekers weer op voorsprong te komen, nadat Rafael een voorzet van Sepp bij de tweede paal binnen tikte, maar deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Een vrij onbegrijpelijke beslissing, omdat de voorzet van Sepp zo’n beetje vanaf de achterlijn kwam en het dus zo goed als onmogelijk is om dan buitenspel te staan. Zo werd SV Zwolle, net als in de thuiswedstrijd tegen WHC in de beker, opnieuw een ogenschijnlijk glaszuiver doelpunt ontnomen.

Tot overmaat van ramp kwam WHC enkele minuten later zelfs op voorsprong na een ongelukkige fout achterin en leek het een dramatische middag te worden voor SV Zwolle. De ploeg richtte zich echter knap op, zette nog een paar tandjes bij en voerde de druk op WHC op. Nadat enkele gevaarlijke afstandsschoten niet succesvol waren geweest, werd het zo’n tien minuten voor tijd eindelijk gelijk. Joris van Woesik stuitte eerst nog op de Wezeper doelman, maar hield daarna goed het overzicht en stelde Sepp in staat om van dichtbij de 2-2 binnen te tikken. SV Zwolle nam niet genoegen met een punt, bleef WHC bij de keel grijpen en kreeg daarvoor in blessuretijd de verdiende beloning: Thijn schoot een vrije trap van Joris van Woesik heel knap in de onderhoek en zorgde daarmee voor een enorme ontlading bij spelers, trainers en supporters.

Een volkomen verdiende zege voor de jongens en meisjes van SV Zwolle JO15-1, die de complimenten verdienen voor de manier waarop ze zich na meerdere tikken in de tweede helft wisten op te richten en de koppies niet lieten hangen. Dat, in combinatie met bij vlagen prima voetbal, zorgde ervoor dat de drie punten terecht mee naar Zwolle gingen. Aankomende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen IJVV JO15-1 op het programma. In de bekerwedstrijd in IJsselmuiden boekte SV Zwolle een vrij onverdiende overwinning, dus dat belooft opnieuw een zware wedstrijd te worden.