• SV Zwolle blijft bovenin meedoen in de Hoofdklasse. In de thuiswedstrijd tegen Berkum hield de ploeg van Michel Bruggeman en Sam Blom voor de vierde keer in vijf wedstrijden ‘de nul’ en dat was genoeg voor een zege: 1-0.

    De winnende goal viel na ongeveer twintig minuten, in de beste fase van de wedstrijd van SV Zwolle. Thijn was het goudhaantje door in derde instantie overtuigend raak te schieten uit een hoekschop. In die fase was SV Zwolle duidelijk de bovenliggende partij, maar dat veranderde snel. De thuisploeg had moeite om druk te krijgen op de ongebruikelijke formatie van Berkum, waardoor die ploeg zich makkelijk onder de eerste druk van SV Zwolle uit wist te spelen. Het leverde voor rust één grote kans op voor Berkum, maar de bal werd knap gepakt door doelman Melle.

    In de rust werd besloten om de aanvallers wat verder terug te laten zakken en de linies korter op elkaar te laten spelen, om te voorkomen dat Berkum zich makkelijk langs de eerste linie kon voetballen. Verdedigend werkte dat goed, want SV Zwolle gaf niks weg en bleef vrij simpel overeind, maar in het eerste kwartier na rust kon SV Zwolle de bal geen moment in de ploeg houden, waardoor elke balverovering zo’n beetje balverlies betekende.

    Na dat eerste kwartier lukte het wat beter om bij vlagen ook zelf onder de druk van Berkum uit te spelen en kreeg de ploeg zelf de beste kansen op de 2-0. Zo werd Rafael op weg naar een grote kans onderuit gehaald, wat zomaar een kaart had kunnen opleveren, zag Joris van Woesik een goal afgekeurd worden en raakte diezelfde Joris in de slotfase nog de lat. Aan de andere kant stond het verdedigend als een huis, werd ondanks het vele balbezit van Berkum niets weggegeven, en werd de zege op die manier over de streep getrokken.

    Het was voetballend niet de beste wedstrijd van SV Zwolle, ook ingegeven door de speelstijl van Berkum, maar het is des te knapper dat deze groep relatief jonge jongens en meiden dan toch zo’n zege over de streep weten te trekken. Aankomende zaterdag staat de kraker tegen Stevo op het programma, een ploeg die slechts op doelsaldo boven SV Zwolle staat.