• SV Zwolle JO15-1 is de nieuwe competitie goed begonnen. Op bezoek bij Luctor et Emergo in Almelo had de ploeg van Michel Bruggeman en Sam Blom het vooral in de beginfase heel lastig, maar werd uiteindelijk met 0-2 gewonnen.

    Dat SV Zwolle JO15-1 met die punten uit Almelo zou vertrekken, lag gezien de eerste twintig minuten niet in de lijn der verwachting. SV Zwolle had moeite met de formatie van Luctor en was bovendien vaak te apathisch en niet scherp genoeg in de duels. Ook werd slordig omgesprongen met de ruimte die de ploeg in de opbouw wel degelijk kreeg. De thuisploeg kreeg drie goede mogelijkheden om de score te openen, maar raakte twee keer de lat en zag een kopbal van de vrijstaande spits over het doel verdwijnen. Zo kwam SV Zwolle in de beginfase drie keer heel goed weg.

    De openingstreffer viel, niet helemaal verdiend, aan de andere kant. Joris Barto bracht de bal voor het doel, Floor wist deze te verlengen tot bij de tweede paal, waar Mila klaar stond om de bal binnen te tikken. Daarna had SV Zwolle wel wat meer controle en kwam het er voetballend wat vaker uit.

    Die lijn trok SV Zwolle na rust door. De jongens en meiden waren veel scherper in de duels, zaten veel korter op de tegenstander en wisten voorin het de tegenstander het een stuk moeilijker te maken. Dat zorgde ervoor dat de tweede helft zich vrijwel volledig op Almelose helft afspeelde, zonder dat SV Zwolle tot veel kansen kwam. Toch was de tweede Zwolse treffer een kwartier voor tijd niet onverdiend. Rafael verdiende met een goede actie een hoekschop en die werd binnengekopt door Sepp.

    In de slotfase ging Luctor wat meer risico nemen en werd SV Zwolle wat meer teruggedrongen, maar echt in gevaar kwam de zege niet meer. Het leek zelfs op weg naar de 0-3 toen Joris van Woesik alleen op de keeper af werd gestuurd, maar de niet eerlijk vlaggende grensrechter stak daar volledig onterecht een stokje voor door zijn vlag in de lucht te steken. Het bleef uiteindelijk gelukkig zonder gevolgen, want SV Zwolle gaf op een enkele mogelijkheid na niks meer weg.

    Zo boekte SV Zwolle na een lastig begin een zakelijke zege op een lastige tegenstander. JO15-1 is nu wederom een aantal weken vrij, pas in maart wordt de draad weer opgepakt met een uitwedstrijd tegen FC Ommen JO15-1.