• SV Zwolle JO15-1 is de competitie begonnen met twee gelijke spelen. In de stadsderby tegen Be Quick’28 kwam de ploeg laat terug van een achterstand (2-2), terwijl tegen WVF juist in de slotfase een verdiende overwinning uit handen werd gegeven (1-1).

  Nadat SV Zwolle door een enorm knappe remise tegen het sterke CSV’28 JO15-1 (3-3) de tweede plaats in de bekerpoule veilig had gesteld, begon twee weken later de competitie, met nagenoeg dezelfde tegenstanders. Eén van de nieuwe tegenstanders was Be Quick, dat met grote overmacht was gepromoveerd uit de eerste klasse. Al snel bleek Be Quick dan ook een taaie tegenstander, met een paar zeer goede spelers. Het was dan ook niet onterecht dat Be Quick in de eerste helft op voorsprong kwam. Pas in de slotfase van de eerste helft kreeg SV Zwolle kansen, met onder meer een kanonskogel van Teun op de lat en een grote kans voor Thijn, die zijn inzet net voor de doellijn geblokt zag worden.

  Na rust zette SV Zwolle die lijn door en hield het Be Quick onder druk. Toch was het Be Quick dat de voorsprong wist te verdubbelen. SV Zwolle liet de kopjes niet hangen en kreeg in de slotfase toch nog een verdiend punt, door treffers van Jan en Joris van Woesik.

  Tegen WVF legde SV Zwolle vooral voetballend de beste wedstrijd van het seizoen op de mat. Vanuit achteruit werd door middel van goed combinatiespel en veel beweging op het middenveld de weg naar voren gevonden. Ook het drukzetten liep goed, waardoor WVF meerdere keren tot balverlies werd gedwongen. Het overwicht leverde voor rust echter weinig kansen op, waardoor de kansenverhouding redelijk in evenwicht was. Toch ging SV Zwolle rusten met een verdiende voorsprong door een verre vrije trap van Teun die binnenviel.

  Ook na rust schoot SV Zwolle uit de startblokken. Een werkelijk geweldige aanval van achteruit leverde binnen een minuut een goede kans op voor Thijn, die op de keeper stuitte. Een minuut later was Levi ook dichtbij, maar ging de bal via de doelman en de paal net naast. SV Zwolle bleef goed voetballend de betere ploeg en creëerde meer mogelijkheden dan voor rust, maar de bevrijdende 2-0 viel niet.

  Richting het einde van de wedstrijd begon WVF zich ook meer te laten zien. Melle voorkwam met een geweldige reflex op een kopbal van dichtbij de gelijkmaker en zag vlak daarna een knal van afstand op de lat belanden. Uiteindelijk viel de gelijkmaker vlak voor tijd toch, uit een dubieuze strafschop.

  Zo beloonde SV Zwolle zich niet voor een zeer sterke wedstrijd tegen een goede ploeg en moest het genoegen nemen met een punt, waardoor het na twee wedstrijden op twee punten staat. Aankomende zaterdag is de ploeg van Michel Bruggeman en Sam Blom vrij, waarna de jacht naar de eerste competitiezege verder gaat in Wezep, op bezoek bij WHC JO15-1.