• SV Zwolle JO15-1 is het seizoen begonnen met een remise. Het bekerduel met WHC JO15-1 eindigde na een goede eerste helft en een mindere tweede helft in 1-1.

    SV Zwolle JO15-1, bestaande uit de JO14-1 van vorig jaar, aangevuld met oude bekende Rafael, komt dit seizoen uit in de Hoofdklasse en begint het seizoen met zeven bekerwedstrijden. De eerste van die zeven, op eigen terrein tegen de bezoekers uit Wezep, begon prima. Het drukzetten verliep voorin goed, waardoor de tegenstander werd gedwongen tot lange ballen, balverlies of risicovolle ballen naar het middenveld. In het laatste geval stonden de middenvelders van SV Zwolle klaar om scherp de duels aan te gaan en deze vaak te winnen.

    Daardoor was SV Zwolle voor rust de betere ploeg en kreeg het een paar goede mogelijkheden. Het was Sepp die in twee instanties de score opende. Onder andere Levi kreeg een goede mogelijkheid op een tweede treffer, maar schoot net voorlangs. De bezoekers creƫerden niks, maar kregen voor rust toch een goede kans na een fout in de Zwolse opbouw. De paal bracht echter redding.

    In de tweede helft verdween het overwicht van SV Zwolle, mede doordat WHC ook een stuk beter voor de dag kwam, en ontstond een gelijkwaardige, maar rommelige tweede helft. Daarin kwam WHC op gelijke hoogte door een goal uit de omschakeling, waarbij de bal in de korte hoek hard werd binnen geramd.

    In de spannende slotfase waren beide ploegen op zoek naar de winnende treffer en was vooral SV Zwolle daar een paar keer dichtbij. Het geluk was echter niet aan de zijde van de ploeg van Michel Bruggeman en Sam Blom, ook niet omdat een opgelegde kans, na een schitterende steekpass van Sepp op Joris van Woesik, werd afgevlagd voor buitenspel. Een op zijn minst zeer dubieuze en waarschijnlijk onterechte beslissing.

    Zo eindigde de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in een gelijkspel voor SV Zwolle JO15-1. De ploeg kan aankomende zaterdag in IJsselmuiden op jacht naar de eerste zege van het seizoen. De uitwedstrijd tegen IJVV JO15-1 zal echter een lastige worden. De aftrap is om 10.15 uur.