• JO14-1 stelt in topduels topdrieklassering veilig

  SV Zwolle heeft het seizoen afgesproken met een knappe derde plaats in de Hoofdklasse. Drie spannende topwedstrijden leverden vier punten op, goed genoeg voor een knappe klassering.

  SV Zwolle JO14-1 - GFC JO14-1 1-1
  De eerste in de reeks van drie topwedstrijden was tegen GFC JO14-1, dat evenveel verliespunten had als het team van Michel Bruggeman en Sam Blom. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong door middel van een van richting veranderd schot. SV Zwolle herstelde zich knap van die vroege tegenvaller en kwam al snel op gelijke hoogte. Levi forceerde met een goede actie een strafschop, die werd binnengeschoten door Teun.
  Vooral na rust ontspon zich een enorm rommelige wedstrijd, waarin beide ploegen elkaar niet aan het voetballen lieten toekomen. Het eindigde 1-1, simpelweg het maximaal haalbare voor SV Zwolle in deze gelijkwaardige pot.

  SV Zwolle JO14-1 - SP Lochem JO14-1 2-1
  Vier dagen na het gelijkspel tegen GFC stond de kraker tegen Lochem op het programma, een ploeg die slechts twee punten achter de Zwollenaren stond. Ook deze wedstrijd ging weer zeer gelijkop en beide ploegen wisten in de eerste helft niet tot scoren te komen. SV Zwolle had wel de lichte overhand, en dat wist de ploeg na rust om te zetten in de openingstreffer: een mooie lange pass van Teun werd met een zacht maar zuiver rollertje verzilverd door Joris van Woesik. Na die openingstreffer kwam SV Zwolle onder druk te staan van Lochem, maar het wist die fase te overleven. In die moeilijke fase counterde SV Zwolle zich bovendien vlijmscherp na een tweede treffer. Na een geweldige assist van Mila schoot Joris van Woesik op fraaie wijze zijn tweede van de ochtend tegen de touwen.
  Het werd nog wel even spannend toen Lochem via een knappe individuele actie de aansluitingstreffer scoorde, maar SV Zwolle overleefde de slotfase en boekte daarmee een knappe en verdiende zege in een mooie wedstrijd.

  CSV’28 JO14-1 - SV Zwolle JO14-1 1-0
  SV Zwolle JO14-1 sloot de competitie af met een uitwedstrijd tegen CSV. Die ploeg was anderhalve week daarvoor al kampioen geworden en had alle wedstrijden gewonnen, met een gemiddelde van meer dan vijf (!) goals per wedstrijd. Een loodzware opgave stonden de jongens en meiden dus te wachten, maar SV Zwolle maakte het de kampioen knap lastig. Qua veldspel waren de geelzwarten niet minder dan CSV, dat in de omschakeling wel de twee beste kansen kreeg van de eerste helft. SV Zwolle kreeg ook een paar mogelijkheden, maar wist deze niet te verzilveren.
  Vlak voor rust kwam CSV op zeer gelukkige wijze op voorsprong. Een scherp ingedraaide vrije trap kwam gedragen door de wind verkeerd op het hoofd en werd daardoor op zure wijze in eigen doel gekopt.
  SV Zwolle liet zich niet uit het veld staan en verweerde zich ook na rust goed. Ook het inbrengen van de absolute topscorer van het elftal bracht CSV geen definitieve doorbraak, omdat Jan hem in enkele mooie duels vaak de baas was. In het laatste kwartier begon SV Zwolle CSV serieus terug te dringen en had het de gelijkmaker wel verdiend, maar die viel ondanks een paar goede schietkansen, niet meer.

  De vier behaalde punten in deze laatste drie wedstrijden waren dus goed voor een derde plaats in de competitie, een zeer knappe prestatie van deze groep, die als promovendus aan deze competitie begon. Daarmee komt ook een mooi seizoen ten einde, waarin dit team heeft aangetoond goed te kunnen voetballen, maar ook de bereidheid heeft gehad om hard te werken en elkaar te helpen om resultaten te behalen. Mede daardoor wist het elftal veel wedstrijden die dicht bij elkaar lagen, op basis van wilskracht en spirit toch over de streep te trekken. Op deze leeftijd een groot compliment waard.