• SV Zwolle JO14-1 doet als promovendus mee in de top van de Hoofdklasse. Er is nog slechts één ploeg met minder verliespunten dan het team van Michel Bruggeman en Sam Blom, na de simpele zege op SJO FC Dalfsen JO14-1: 4-1.

    Eigenlijk had SV Zwolle de zege binnen tien minuten al binnen. Toen had Siem namelijk al twee treffers achter zijn naam staan. Binnen een minuut was het al kassa na een absolute frommelgoal, waarbij de bal wel een seconde of tien op of rond de doellijn bleef liggen en uiteindelijk door Siem erover werd gewerkt. Vlak daarna anticipeerde Siem goed op een misser van de verdediger na een lange bal van Daniël. Die misser kwam ook, waarna de aanvaller met links knap binnenschoot: 2-0.

    Dalfsen was begonnen met een 4-4-2 systeem, wat totaal niet uit de verf kwam en daarom ook snel weer werd teruggezet naar 4-3-3. SV Zwolle zat goed en fel in de duels en gaf Dalfsen geen gelegenheid om gevaarlijk te worden. Zo was de ruststand van 2-0 verdiend, en had de voorsprong al groter kunnen zijn.

    Dat werd hij al snel na rust. Joris van Woesik kreeg de bal op de rand van de zestien perfect voor zijn rechter en kreeg alle tijd om rustig het hoekje uit te zoeken. Even daarna was hij ook verantwoordelijk voor de 4-0 én kreeg hij meerdere prima kansen op een vijfde en zesde Zwolse treffer. Die treffer viel niet, maar aan de andere kant wist Dalfsen in de slotfase nog een eretreffer te maken, waardoor de clean sheet van SV Zwolle onnodig in rook opging.

    Een eenvoudige zege dus voor SV Zwolle, dat Dalfsen, toch een prima tegenstander, geen moment écht het idee gaf dat er wat te halen viel. Wat de ploeg zichzelf wel kan verwijten, is dat er niet een paar extra goals zijn gemaakt én dat het nog een slordige tegentreffer weggaf.

    Maar al met al een prima ochtend voor SV Zwolle JO14-1, dat mede door de resultaten op de andere velden de top drie binnenstormt én de tweede plek binnen handbereik heeft. Daartoe volstaat een zege in het inhaalduel met SC Overwetering JO14-1 van volgende week woensdag. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want in de allereerste wedstrijd van het seizoen was Overwetering nog met 6-3 te sterk. Kans op revanche, dus.