• SV Zwolle JO13-1 is de nieuwe koploper van de eerste klasse. CSV’28 JO13-2 werd zaterdag op Sportpark de Marslanden met goed voetbal verslagen: 7-0.

Dat goede voetbal werd vooral in de eerste helft op de mat gelegd en kan voor een groot deel op het conto van het middenveld worden geschreven. Waar de middelste linie in voorgaande wedstrijden nog weleens te ver naar voren stond en kort combinatievoetbal daarmee moeilijker maakte, was het middenrif in deze wedstrijd continu aanspeelbaar. Onder aanvoering van Levi en Joris van Woesik en mogelijk gemaakt door goede inspeelpasses van Teun, kon daarmee met goed positiespel de weg naar voren worden gezocht.

Daarbij hielp het dat de ban al snel gebroken werd. Niet voor het eerst had SV Zwolle succes via afstandsschoten. Binnen tien minuten hadden Joris van Woesik en de inschuivende Teun al doeltreffend uitgehaald van buiten de zestien. Het was het startsein voor een dominant optreden van de thuisploeg in de eerste helft. Het elftal van Michel Bruggeman en Sam Blom trakteerde het publiek op legio vloeiende aanvallen van achteruit en dat resulteerde nog voor rust in het tweede doelpunt van Joris van Woesik en een eigen doelpunt van een verdediger van CSV’28, die een groot deel op het conto van Siem worden geschreven na zijn goede actie en voorzet.

Het begin van de tweede helft was, zoals wel vaker, niet het sterkste gedeelte van SV Zwolle. Het middenveld ging te veel uit positie lopen en van achteruit werd te snel voor de lange bal gekozen. Na wat aanwijzingen van de zijkant werden deze euvels echter weer snel verholpen, waardoor de ploeg de touwtjes weer stevig in handen kreeg. Rafael (goede afronding) en Teun (knappe volley na aanname op de borst) voerden de score op tot 6-0, waarna Mila op aangeven van haar zus Floor met een prachtig afstandsschot voor het slotakkoord zorgde.

Zo kan SV Zwolle naast de uitstekende uitslag ook qua veldspel terugkijken op een goede wedstrijd. Het positiespel was goed verzorgd, de combinaties vaak oogstrelend en ook het drukzetten werd massaal en goed uitgevoerd. Dat leverde veel kansen op en zorgde er bovendien voor dat de tegenstander ver van het eigen doel werd gehouden.

SV Zwolle JO13-1 mag zaterdag de koppositie proberen te verdedigen in de lastige uitwedstrijd tegen Heino JO13-1. Om 10.00 uur gaat de bal rollen.