• SV Zwolle JO13-1 heeft zich zaterdag van zijn beste kant laten zien. Ondanks verschillende tegenslagen in de voorbereiding op de uitwedstrijd tegen WZC Wapenveld JO13-1, leverde de ploeg een ijzersterke wedstrijd af en mocht de thuisploeg blij zijn dat het slechts bij 0-2 bleef.

JO13-1 toog zaterdagochtend met een uitgedunde groep naar Wapenveld. Rafael moest eerder in de week al afhaken en in de vroege morgen moest Stan zich vanwege ziekte ook afmelden. Er bleven daarmee precies elf spelers over, die de klus dus zonder wisselmogelijkheden moesten proberen te klaren.

Desondanks begon SV Zwolle scherp aan de wedstrijd. Dat leverde in het eerste kwartier al dotten van kansen op voor Siem, Mila en Joris van Woesik, maar SV Zwolle verzuimde om de trekker over te halen. Dat lukte halverwege de eerste helft eindelijk via Jan, die op knappe wijze uit een corner van Joris van Woesik zijn eerste treffer van dit seizoen wist te maken.

De Wapenvelders voelden dat ze de onderliggende partij waren en dat bracht veel frustraties naar de oppervlakte. SV Zwolle liet zich daarvan niet van de wijs brengen en ging vrolijk verder met goed voetballen. Nog voor rust had de score al uitgebreid kunnen worden, maar dat gebeurde niet, waardoor WZC in ieder geval cijfermatig nog in de wedstrijd zat.

In de rust werd vooral de nadruk gelegd op dat de jongens en meisjes zich niet van de wijs moesten laten brengen door tegenstanders, scheidsrechters of wie dan ook. Blijf je eigen spel spelen en zorg dat je snel de tweede goal maakt. Dat was precies wat er gebeurde, toen Joris van Woesik de bal in de zestien voor zijn voeten kreeg en simpel afwerkte.

De laatste twintig minuten was één grote voorstelling van SV Zwolle. De ploeg liet de bal razendsnel van voet naar voet gaan en Wapenveld werd van het kastje naar de muur getikt. Het leverde ook legio kansen op om de score uit te bouwen, maar door gebrekkige afronding lukte dat niet. Aan de andere kant heeft doelman Melle in de hele wedstrijd geen enkel schot op zich af zien komen, wat de defensieve stabiliteit van het team goed weergeeft.

De eindstand van 0-2 was meteen het enige minpunt van de wedstrijd, want gezien het aantal kansen was het helemaal niet raar geweest als SV Zwolle acht of negen goals had gemaakt.

Verder speelde JO13-1 op alle vlakken een voorbeeldige wedstrijd. Het team was loepzuiver in de passing en continu in beweging en dat leidde tot voetbal om je vingers bij af te likken. Daarnaast was het mooi om te zien hoe de elf spelers voor elkaar werkten. Als er eentje even conditioneel doorheen zat, liep de ander even een paar extra meters om te helpen. Ook het feit dat het elftal zich niet van de wijs liet brengen door tegenslag in de voorbereiding en een gefrustreerde tegenstander, verdient complimenten.

Een zeer mooie ochtend dus voor JO13-1, dat volgende week het lastige SV Nieuwleusen JO13-1 op visite krijgt. De bal op Sportpark de Marslanden gaat om 10.15 uur rollen.