• SV Zwolle JO13-1 is zijn ongeslagen status in de promotiepoule van de eerste klasse kwijt. Naaste belager Heino JO13-1 was in een spannende topper met 2-0 te sterk. SV Zwolle JO13-1 blijft nog de koploper in de promotiepoule, maar Heino kan de ploeg van Michel Bruggeman en Sam Blom met één punt voorbijsteken, als zij hun inhaalwedstrijd winnen.

SV Zwolle JO13-1 begon als koploper mathematisch misschien als favoriet aan de topper tegen Heino, maar in het achterhoofd zat toch ook nog de volledig kansloze 3-1 nederlaag tegen dezelfde ploeg van voor de winterstop. SV Zwolle kwam er in die wedstrijd niet aan te pas en had vooral enorm veel moeite met de twee grote, sterke en snelle centrale verdedigers/middenvelders van de thuisploeg.

De trainers hadden een plannetje gesmeed om nu wat meer tegenstand te kunnen bieden en dat plan werd in de eerste helft bijna tot in de perfectie uitgevoerd. SV Zwolle stond organisatorisch ijzersterk en heel slim opgesteld, waardoor Heino in de opbouw niet over de middellijn wist te komen. Meerdere keren wist SV Zwolle de bal te veroveren op de helft van Heino, waarna het middels goed combinatiespel tot meerdere mogelijkheden kwam. De grootste kwam na tien minuten. De uitblinkende Jan, die een speciale rol op het middenveld had gekregen om de gevaarlijkste speler van Heino af te stoppen, brak tot in de zestien door, om daar getorpedeerd te worden door de Heinose doelman. De terechte strafschop die daarop volgde, werd helaas naast geschoten.

SV Zwolle liet zich echter niet van de wijs brengen door die tegenvaller en bleef de gehele eerste helft de ploeg die domineerde en mogelijkheden kreeg. Het lukte echter niet om die mogelijkheden te benutten, waardoor beide ploegen doelpuntloos de rust ingingen.

Het nalaten om het overwicht van de eerste helft om te zetten in één of twee doelpunten, kwam SV Zwolle na rust duur te staan. In de tweede helft kreeg SV Zwolle het namelijk zwaarder. De twee sterspelers van Heino gingen wat verder naar voren spelen en de Zwollenaren hadden steeds meer moeite om het gevaar van dat duo te verijdelen. Het lukte een kwartier lang om Heino van het creëren van grote kansen te weerhouden, maar het was voelbaar dat dat niet lang zou duren. Nadat Melle een kwartier voor tijd de eerste enorme kans van Heino had verijdeld, ging het even later alsnog mis. De bal ging ook voor Heino op de stip en de strafschop werd benut: 1-0.

SV Zwolle probeerde de rug te rechten en kwam ook nog enkele keren voor het doel van Heino, maar echt grote kansen op de gelijkmaker kregen de bezoekers niet meer. Net toen de ploeg meer risico wilde gaan nemen in jacht op de gelijkmaker en daarvoor wat wissels toepaste, besliste Heino de wedstrijd. Een middenvelder kon dwars door het midden vrijkomen in de Zwolse zestien en de 2-0 maken. Dat bleek enkele minuten later de eindstand.

De eerste nederlaag dus voor SV Zwolle na de winter, maar de ploeg kon met opgeheven hoofd het veld afstappen. Waar de ploeg in de vorige wedstrijd geen partij was voor Heino, was het nu minstens gelijkwaardig en in de eerste helft zelfs beter. Dat verdient complimenten en biedt perspectief. Aankomende zaterdag heeft JO13-1 een vrij Paasweekend, waarna de competitie een week later hervat wordt met een thuiswedstrijd tegen Schalkhaar JO13-2. Die ploeg zal gebrand zijn op revanche, na de nipte 1-0 nederlaag die de Deventenaren leden in de allereerste bekerwedstrijd van het seizoen op Sportpark de Marslanden.