• SV Zwolle JO13-1 gaat met een goed gevoel de winterstop in. De laatste competitiewedstrijd van 2021 werd met 2-1 gewonnen van HTC JO13-1.

    Vlak voor de aftrap kreeg JO13-1 een tegenvaller te verwerken, toen bleek dat Siem door een blessure niet kon spelen. Joris Barto nam zijn plek in in de spits en stond aan de basis van de openingstreffer. Na een mooie lange bal van Teun wist de diepgaande Joris de bal met een uiterste krachtsinspanning nog aan te tikken, waardoor deze via de uitgekomen doelman voor de voeten van Rafael viel. Hij kon de bal daardoor simpel in het verlaten doel tikken.

    De treffer van Rafael, die vorige week tegen Hattem ook al trefzeker was, bleek de enige van de eerste helft. Het was een eerste helft met weinig kansen. JO13-1 had wel de overhand, maar wist verder niet veel te creeëren. Achterin werd de boel echter wederom goed dichtgehouden.

    In de tweede helft werd HTC sterker, terwijl het bij SV Zwolle juist minder en minder werd. De 1-1, tien minuten voor tijd, kwam niet eens uit de lucht vallen. Er werd door de verdediging van de thuisploeg niet adequaat genoeg ingegrepen, waardoor een volledig vrijstaande aanvaller van HTC van dichtbij kon scoren.

    Zo leek JO13-1 op weg naar een teleurstellende afsluiting van de eerste seizoenshelft, maar het kwam toch nog goed. Met nog twee minuten op de klok werkte de zwaar gehinderde Teun een corner van Joris van Woesik binnen, waardoor de drie punten alsnog op Sportpark de Marslanden bleven.

    Zo eindigde SV Zwolle JO13-1 de najaarscompetitie op een vierde plaats in de eerste klasse. Geen slechte prestatie, al had er gevoelsmatig meer ingezeten, als zure nederlagen tegen Epe en Hattem waren voorkomen. Belangrijker is echter dat het team voetballend grote stappen heeft gezet in de eerste seizoenshelft en dat de groep steeds hechter en gezelliger aan het worden is. Dat geeft vertrouwen voor de tweede seizoenshelft.