• Na een half jaar mochten de jongens van SV Zwolle JO12-1 eindelijk weer het veld op voor een officiĆ«le wedstrijd. Na de oefenwedstrijd van vorige week tegen de eigen JO11-1 was afgelopen zaterdag Heino JO12-1 de tegenstander in de eerste competitiewedstrijd. Na een gelijkopgaande eerste helft sloeg SV Zwolle in het tweede bedrijf toe: 3-0.

  SV Zwolle JO12-1 bestaat dit seizoen grotendeels uit de kern van de JO11-1 van vorig seizoen, met Joris van Woesik en Jan als vervangers van Koen (PEC Zwolle), Jayfon (verhuisd) en Jim (blijft in JO11-1). Ook de competitieopzet is veranderd. In plaats van twee keer een halve competitie met twaalf teams speelt JO12-1 dit jaar vier keer in een poule van zes teams.

  SV Zwolle JO12-1 is ingedeeld in de eerste klasse en de eerste tegenstander was dus Heino JO12-1. Al snel bleek dat de bezoekers een taaie tegenstander waren. In een gelijkopgaande eerste helft had Heino dan ook het meeste balbezit, al kwam het niet veel verder dan een paar ongevaarlijke afstandsschoten en een gevaarlijke vrije trap, die prima gekeerd werd door Melle.

  SV Zwolle had in de eerste helft de organisatie niet helemaal goed staan, waardoor het moeite had om druk op de bal te krijgen. Desondanks waren de beste kansen in de eerste helft toch voor de Zwollenaren, maar vaak werd de mogelijkheid niet goed uitgespeeld en als dat wel gebeurde, lag de keeper van Heino in de weg. Zo gingen beide ploegen met een terechte 0-0 stand rusten.

  In de tweede helft stond er een ander SV Zwolle op het veld. Door de organisatie iets anders neer te zetten, kreeg de ploeg meer grip op Heino. Dat resulteerde in een aantal goede kansen en uiteindelijk ook in twee treffers, die beide op het conto van Stan geschreven konden worden. De openingstreffer kwam op zijn naam, nadat hij eerst Joris van Woesik alleen voor de keeper zette en vervolgens alert en vol overtuiging reageerde toen deze de bal tegen de keeper aanschoot. Joris zorgde vlak daarna voor een verdubbeling van de voorsprong, nadat Stan hem die kans had geboden met een slimme steekpass.

  Heino wist er aan de andere kant niet of nauwelijks mogelijkheden tegenover te stellen, al werd SV Zwolle in het laatste kwartier wel iets meer teruggedrongen. De verdediging stond echter als een huis en kwam nooit echt in de problemen. Een minuut voor tijd zorgde Joris van Woesik voor de kers op de taart, door uit de counter de 3-0 onderin de hoek te schuiven.

  Zo begon SV Zwolle JO12-1 met een knappe zege tegen een goede en fysiek sterke tegenstander. Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd in Westenholte tegen WVF JO12-2 op het programma. WVF won de eerste competitiewedstrijd met maar liefst 9-1, dus het belooft voor JO12-1 opnieuw een pittige wedstrijd te worden.