• Misschien kwam het mooiste compliment wel van de trainer van koploper (!) Berkum. Nadat onze JO11-2 op eigen veld met 3-2 had gewonnen, vroeg hij zich af hoe het in vredesnaam mogelijk was dat dít SV Zwolle laatste stond. Maar voor de ouders langs de kant, voor de jongens zelf, én voor leiders Matthijs en Rudie komt deze zege niet echt als een verrassing. Want ondanks drie verliespartijen was het spel namelijk ook in vorige wedstrijden bij vlagen al goed te noemen.

    Het is een gewoon een bijzonder ploegje. Neem bijvoorbeeld keeper Daan, die zijn ploeg met een paar wereldreddingen op de been hield. Een defensie die, ondanks het ontbreken van Mees, dankzij Jim en Indy weer stond als een huis. Overal een voetje tussen. Op het middenveld vormen Arseniy, Volodymyr en Joas een mooie mix van snelheid, techniek en fysiek. En voorin heeft de ploeg met jongens als Dyon, Huub en Damian altijd iemand die iets kan creëren. Dit laatste bleek ook wel. Want ondanks misschien een (licht) veldoverwicht voor Berkum, kwamen de geelhemden via Damian zowel op een 1-0 als een 2-1 voorsprong.

    In het laatste kwartier zocht Berkum nadrukkelijk de gelijkmaker. Even leek het duel door de 3-1 van Dyon beslist, maar Berkum maakte alsnog de 3-2. Daarna was het een paar minuten ‘vrouwen en kinderen eerst’ en werd werkelijk alles wat los en vast zat weggeschoten. Maar de boys hielden heel knap stand! SV Zwolle JO11-2 verlaat de laatste plek na een teamprestatie van formaat. Dit smaakt naar meer: Hup boys!