• Vorige week werd op deze plaats geschreven dat de wedstrijd van SV Zwolle JO11-1 tegen Rohda Raalte de beste van het seizoen was. Die stelling kan een week later weer de prullenbak in, want wat JO11-1 vooral de eerste helft liet zien tegen Oene JO11-1 was ronduit indrukwekkend. De nummer twee van de competitie werd met een nauwelijks geflatteerde 9-0 nederlaag teruggestuurd, waardoor het team van Michel Bruggeman en Sam Blom volgende week definitief kampioen kan worden.

De achterstand van Oene op SV Zwolle bedroeg voor de wedstrijd drie punten. Met nog drie wedstrijden te gaan was het dus een cruciale wedstrijd. De spelers van JO11-1 hadden dat duidelijk goed in de oren geknoopt, want ze gaven in de eerste helft een masterclass weg. Een geweldige inzet en felheid werd gekoppeld aan flitsend combinatiespel. De spelers van Oene wist niet wat ze overkwam en zagen aan alle kanten geel-zwarte flitsen voorbijrazen. Het leidde uiteindelijk tot een verbluffende 8-0 ruststand. Zoals wel vaker de laatste weken is het ondoenlijk om hier alle doelpunten te beschrijven en als ik deze wedstrijd een uitblinker aan zou wijzen, zou ik alle andere jongens tekort doen. Alle spelers verdienen namelijk de titel man of the match.

In de tweede helft kon het torenhoge niveau niet helemaal vastgehouden worden. Het werd wat rommeliger en wat slordiger en de kansen, die nog steeds met enige regelmaat tot stand kwamen via vloeiend lopende aanvallen, werden minder zorgvuldig afgerond. SV Zwolle kwam echter geen moment in de problemen en prikte er nog één doelpunt bij, waardoor er een 9-0 eindstand genoteerd kon worden.

De afgelopen weken is er door de JO11-1 enorme progressie geboekt in het veldspel, zonder dat het ten koste is gegaan van de inzet, samenwerking en verdedigende stabiliteit die dit team altijd al kenmerkten. Afgelopen zaterdag kwamen al deze aspecten perfect samen, wat resulteerde in een geweldige wedstrijd.

Aankomende zaterdag mag JO11-1 gaan proberen de kroon op het werk te zetten. Tegen Berkum JO11-2 volstaat een zege om, met nog één wedstrijd te gaan, het kampioenschap veilig te stellen. Wij willen u dan ook uitnodigen om zaterdagochtend om 10.15 massaal naar Sportpark de Marslanden te komen om SV Zwolle JO11-1 naar het kampioenschap te schreeuwen!