• SV Zwolle JO11-1 is begonnen aan een sterke reeks in de Hoofdklasse. Na een overtuigende zege op IJVV (5-2) en een knap gelijkspel tegen koploper Urk (2-2) trok het team van Michel Bruggeman en Sam Blom afgelopen zaterdag na een zeer enerverende wedstrijd tegen WHC JO11-1 aan het langste eind: 5-4.

Die zege was zeker op basis van de eerste helft verdiend. SV Zwolle zette goed druk op de opbouw van WHC en won de duels op het middenveld, waardoor het de tegenstander ver van de eigen goal hield en zelf een aantal goede kansen creëerde. Die kansen leverden voor rust drie goals op. Siem schoot na goed doorzetten van Jayfon aan de rechterkant de bal hard tegen de touwen en tekende daarmee voor de eerste Zwolse treffer. Die goal was ook het startsein voor één van de betere wedstrijden van Siem dit seizoen, waarin hij vooral uitblonk in het vasthouden van de bal en daarmee zijn medespelers de mogelijkheid gaf om aan te sluiten.

Ook Teun en Joris kwamen voor rust op het scoreformulier. Teun scoorde met een lage en van richting veranderde vrije trap, terwijl Joris met een streep vanaf de rechterkant trefzeker was. Toch ging SV Zwolle niet met een voorsprong de rust in. WHC kwam in de eerste helft ongeveer drie keer voor de goal, maar door een combinatie van matig ingrijpen, effectiviteit van de bezoekers en een beetje pech leverde dat ook drie goals op. Daardoor stond er halverwege een 3-3 tussenstand op het bord, die gezien het wedstrijdbeeld een beetje surrealistisch was.

De tweede helft was meer in evenwicht. WHC had de zaakjes verdedigend beter op orde, waardoor SV Zwolle er minder makkelijk doorheen kon voetballen. Aan de andere kant hielden de geelzwarten de boel ook goed op slot, waardoor de tweede helft in eerste instantie een helft werd met veel strijd en spanning, maar met weinig kansen.

Dat veranderde in de laatste tien minuten. Daarin kwam WHC pardoes op voorsprong, omdat de Zwolse verdediging even niet op orde was, waardoor een Wezeper aan de rechterkant vogeltjevrij voor keeper Melle kwam en koelbloedig afrondde: 3-4. Een grote klap voor SV Zwolle, maar het team rechtte snel de rug en wist de wedstrijd nog helemaal om te draaien.

Daarin was de hoofdrol weggelegd voor Koen. Normaal is hij de man die vijandige defensies terroriseert met zijn kenmerkende rushes en doelgerichtheid. Doordat WHC het centrum dichtbouwde, kreeg hij daar in deze wedstrijd veel minder kans toe. Toch wist hij ook zijn waarde te hebben door het team door enorm veel vuil werk op te knappen en veel gaten dicht te lopen.

De beloning daarvoor kwam in de laatste tien minuten. Eindelijk kreeg Koen de kans om zijn rush met de bal aan de voet in te zetten en meerdere spelers voorbij te dribbelen. Dat lukte hem in die laatste tien minuten zelfs twee keer en twee keer bekroonde hij zijn actie ook met een goal. SV Zwolle hield daarna stand en stapte na een bloedstollende slotfase met een 5-4 overwinning van het veld.

Door deze prachtige overwinning draait SV Zwolle knap mee in de subtop van de Hoofdklasse met 7 punten uit 4 wedstrijden. Aankomende zaterdag gaat het team proberen de goede reeks voort te zetten met een uitwedstrijd tegen Berkum JO11-1. Om 8.30 is de aftrap.