• SV Zwolle JO11-1 heeft beide oefenwedstrijden voor de start van de competitie verloren. WVF JO11-1 vertrok met een nipte maar verdiende 2-3 overwinning van Sportpark de Marslanden en afgelopen zaterdag was oude bekende DOS Kampen JO11-1 met 5-1 te sterk.

Dat SV Zwolle beide wedstrijden verloor, is geen schande. WVF JO11-1 eindigde voor de winter namelijk als tweede in de hoofdklasse, terwijl DOS Kampen zich in een andere hoofdklasse zelfs tot kampioen kroonde. Bovendien moesten trainers Michel Bruggeman en Sam Blom het in beide wedstrijden doen zonder belangrijke schakel Koen, die deze weken bij PEC Zwolle zijn kunsten mag vertonen.

In de eerste wedstrijd tegen WVF leek SV Zwolle nog niet helemaal klaar voor het hogere niveau en tempo. Ondanks dat het team met een 2-0 voorsprong de rust in ging kondigde de nederlaag zich toen al aan, omdat de geelzwarten er maar niet in slaagden om de bal in de ploeg te houden om zo de druk op de verdediging even te verlichten. In de tweede helft bezweek SV Zwolle daadwerkelijk onder de druk van WVF en verloor het uiteindelijk nog met 2-3.

Afgelopen zaterdag stond de trip naar DOS Kampen JO11-1 op het programma. Een oude bekende, want in de beker was SV Zwolle voor de winter uitgeschakeld door de Kampenaren (7-3). Ten opzichte van de wedstrijd tegen WVF konden de trainers een stuk contenter zijn over het vertoonde spel. De bal werd makkelijker rondgespeeld, er was meer rust aan de bal en zowel qua spelaandeel als qua kansenverhouding deed SV Zwolle in de eerste helft zeker niet onder voor het technisch superieure DOS Kampen. De thuisploeg was echter dodelijk voor de goal, waar SV Zwolle de kansen liet liggen, waardoor er toch een 2-0 ruststand op het scorebord stond.

In de tweede helft kreeg SV Zwolle het conditioneel zwaar en liet het gemis van een extra speler in de persoon van Koen zich voelen. Meerdere spelers kregen last van opspelende pijntjes en SV Zwolle kreeg steeds meer moeite om de ruimtes dicht te lopen, ook omdat DOS Kampen het tempo opvoerde. De thuisploeg liep uiteindelijk uit naar een ietwat geflatteerde 5-1 overwinning, maar het spel van SV Zwolle moet de burger moed geven.

Zo hebben de oefenwedstrijden misschien geen resultaat opgeleverd, maar wel genoeg positieve punten en ook verbeterpunten waar JO11-1 weer mee aan de slag kan. Aankomende zaterdag gaat SV Zwolle voor de competitiestart op herhaling tegen WVF JO11-1. De wedstrijd begint om 9.45 op Sportpark de Weide Steen in Westenholte.