• Op zaterdag 22 april togen de Gele Kanaries naar Den Uithoek van de gemeente Kampen. Aan de Bergweg waren de rood-witten de gastvrouwen gedurende deze pot. De eerste ontmoeting in Zwolle mondde uit in een 1-3 nederlaag. Een wedstrijd waarin beide teams toentertijd redelijk aan elkaar gewaagd waren. Maar ervaringen uit het verleden bleken geen garanties te zijn voor deze dag…..

    Tekst en foto’s: Martijn Meupelenberg

    Met Elin Hogeling in de basis, Zoë Maestre en Fien Alkema (in de tweede helft) als gastspelers uit de MO13-1 en Lynn Grootenhuis op doel, was het SV Zwolle dat het eerste gevaar stichtte. Een schot van Luisa Maurits op doel en een klutsbal van Anna Meupelenberg gingen net naast. Het schot van Anna zorgde voor enige enthousiasme bij de Zwolse vlaggenist Rob, maar hij zag niet dat het net naast was. Het spel van Zwolle was in de eerste kwart van de wedstrijd nog redelijk te noemen. Een drietal keren gooide het team, met trainer Stan Schouten aan de krijtlijnen, verkeerd in; beginnersfouten. En via een Zwolse verdediger kwam IJVV op 1-0 te staan. Dat is allemaal nog niet zo erg, maar er zat geen pit in het jonge elftal. Het was allemaal futloos en inspiratieloos. Een schot van Anna ging even later jammerlijk naast het vijandelijk doel. IJVV was slordig in het afwerken van de verkregen kansen en benutte er voor de rust gelukkig maar één. Een hele mooie aanval van SV Zwolle smoorde in buitenspel. Met een 2-0 achterstand verzamelde SVZ zich in de dug-out om tot rust te komen.

    De peptalk van de trainer was een groot gedeelte van de tweede helft aan dovenmansoren. SV Zwolle kwam maar niet in haar doen dat zij regelmatig op de grasmat liet zien dit seizoen. Zwolle kwam de tweede helft niet in de bal en liep niet dóór op de tweede bal waardoor zij IJVV steeds beter liet spelen. De dames van IJVV maakten korte metten met de Blauwvingers en liepen uit naar een 4-0 voorsprong. Je kon goed merken dat Zwolle op dat moment de handdoek in de ring had gegooid. De inbreng van Zoë Meastre en Fien Alkema deed de #wittebroekgeletrui wel even opleven. Het vertoonde meer pit, maar leidde niet tot doelpunten. De gastvrouwen toonden geen genade met haar tegenstander en zette een zestal doelpunten (zonder tegendoelpunt) op het scorebord.

    Gedesillusioneerd reden de Gele Kanaries via De Koekoek weer naar Zwolle terug. Altijd vervelend om een eindje te moeten rijden als je net een pak op de broek hebt gekregen. Maar dat is de sport. Ik zeg maar zo: elke wedstrijd weer een nieuwe kans!