• De meidencompetitie telt minder elftallen dan die van de jongens. Daarom speelde HMC MO13-2, een combinatie van VV Hattem en Hatto Heim, en SV Zwolle MO13-2 voor de tweede keer binnen een maand tegen elkaar. Eindigde de eerste wedstrijd in Zwolle in 0-6. Ook nu trokken de Hattemers aan het langste eind: 8-4.

Tekst en foto’s: Martijn Meupelenberg

Was het op 11 september dat de gastvrouwen fysiek de meerdere waren, was daar nu niet veel meer van te merken. En dat kwam geheel ten goede aan het efltal van Merkus en Custers. Ondanks dat de eerste twee doelpunten (net als toen) binnen vijf minuten in het netje lagen, kwamen de Gele Kanaries in de vijftiende minuut op 2-1 door Rosa van der Wardt. Een hoekschop van Lynn Grootenhuis ging hieraan vooraf. Dezelfde Lynn deed verwoed een poging het leer achter de doelvrouwe van HMC te krijgen, maar zij stuitte echter op de doelverdediger zelf. Ook Anna Meupelenberg had een kans op de gelijkmaker.

Ook deze pot stond de verdediging allerzins redelijk te verdedigen. Met de tweede match van Katelijne van Dongen op doel en Luisa Mauritz als centrale verdediger, beginnen deze tienermeiden zich steeds zekerder te voelen op deze plek. Captain Mauritz coachte goed, maar zij moet weten dat haar aanwijzingen niet altijd worden opgevolgd. Spits Anna Meupelenberg wist de stand op gelijke hoogte (2-2) te zetten nadat zij goed doorzette op een dwarrelbal die de keeper niet goed onder controle kreeg. SV Zwolle MO13-2 creëerde daardoor een nieuwe, unieke situatie: zij stond vlak voor rust op gelijke hoogte met haar tegenstander.

De coachende woorden van voornamelijk Jos Custers in de rust waren zalvend. De goed keepende Katelijne stond haar vrouwtje en verdedigde als een gorilla haar doel. Voorhoedespelers Lynn en Anna gaven druk op het doel van de tegenstander en de andere meiden zorgden voor stabiliteit. Echter moest SV Zwolle elkaar meer ‘gebruiken’. Ook moeten sommige speelsters meer ‘power in de poten’ zien te kweken waardoor de passing ook beter zal worden.

HMC liep in de derde kwart van de wedstrijd bij SV Zwolle vandaan: 3-2, 4-2 en 5-2. Een gelopen race. Opvallend deze wedstrijd het optreden van (naast Katelijne en Luisa) Lotte Merkus. Deze kleine blonde kabouter stond haar vrouwtje in de achterhoede!

Aan het begin van het laatste kwart was het Luisa die de bal bij Lynn wist te brengen. De tenger spelende spits wist wel raad met deze kans en prikte voor de eerste keer deze wedstrijd de bal achter de keeper: 5-3. En ook de laatste Zwolse goal kwam van de voeten van Lynn: 6-4. Na deze goal werd Luisa Mauritz weer ingebracht. Dit maal in de voorhoede; tussen vleugelspeelsters Lynn en Anna. De trainer hield dus woord: “De volgende keer sta jij in de spits”. Een wonderschone combinatie van dit spitsentrio stierf in schoonheid. Dit had meer verdient! HMC eindigde waarmee het begon: in de laatste vijf minuten van de wedstrijd scoorden zij twee maal en bracht daarmee de eindstand op 8-4.

Het wachten is op de eerste overwinning voor SV Zwolle MO13-2!