• Nu na de koude nachten de zon weer te voorschijn komt is het perfect weer om langs de lijn te staan. Eerst een bakkie koffie en na de wedstrijd ”zeuren”. Over de scheids, de keeper, de gemiste penalty, de kansen, het duidelijke buitenspel of het te harde spel van de tegenstander. En natuurlijk was de nederlaag onverdiend. Hoe lang is het geleden dat we ons favoriete elftal, onze kinderen of kleinkinderen ongestoord konden bekijken. Met medesupporters, mede-ouders of opa en oma’s. Voor velen van ons veel te lang, het ritme van de zaterdag of zondag is behoorlijk veranderd voor velen. Voor de één misschien een zegen, voor de ander een ramp.

Hetzelfde geldt misschien nog wel in sterkere mate voor de spelers die hun competitie en hun “derde helft” en de sociale contacten missen.

Over het verlangen naar het “ normale” leven horen of lezen we vrijwel dagelijks, waarbij het mij wel opvalt dat bovenstaande zelden benoemd wordt en het gemiste terrasbezoek zo ongeveer synoniem voor alles staat wat we moeten missen.

Regio Cup

De KNVB blijft nog vast houden aan de Regio Cup, een kleine competitie tegen buurtverenigingen. Maar ook de KNVB loopt voortdurend tegen de onvoorspelbaarheid van het virus aan. Hoewel het NOC/NSF en de KNVB blijven benadrukken dat sporten buitenshuis moet kunnen, is competitiesport in de buitenlucht er nog steeds niet bij. De vraag is dan ook of er nog veel van terecht komt. Laten we ons maar richten op de volgende competitie en laat die een maand eerder starten ofzo.

Het enige wat ons rest is rustig afwachten en wie weet spelen we eind mei, begin juni nog wat wedstrijden in welke vorm dan ook.

Achter de schermen blijft het verenigingsleven wel doorgaan. De voetbaldriedaagse komt eraan, een toernooi staat nog op de kalender en de voorbereidingen voor volgend seizoen lopen. We zijn bezig met onderhoud en isolatie, aanvragen van subsidies en overheidssteun en ga zo nog maar even door. Maar nog steeds met een lege kantine en weinig sociaal contact.

Zoals u elders kunt lezen hebben we als bestuur besloten om op 30 april de ALV ( algemene ledenvergadering) digitaal te houden. Het is niet ideaal, maar wettelijk gezien kunnen we helaas niet anders. Maak gebruik van de uitnodiging om deze bij te wonen en meld u aan.

Harry Oosterhuis, voorzitter Sv Zwolle