• Het was even geleden dat we een wedstrijd hadden gespeeld. Op 6 april thuis tegen vv Hattem. Een vrij weekend, de Pasen, Koningsdag gevolgd door de meivakantie. Wel tussendoor nog getraind. Ook de competitiewedstrijd thuis tegen Go Ahead Kampen JO13-1 kreeg geen doorgang. Door blessures en vakantiegangers konden ze niet over voldoende spelers beschikken. Deze wedstrijd zullen we doordeweeks inhalen.

Het was vroeg verzamelen voor de uitwedstrijd tegen Lemelerveld JO13-1. Aanvangstijdstip van de wedstrijd was 08.45 uur. Iedereen was op tijd aanwezig om richting Salland te vertrekken. Plaats van handeling was het hoofdveld op sportpark Heidepark. We begonnen uitstekend aan de wedstrijd met goed combinatievoetbal. We waren direct de bovenliggende partij wat een aantal kleine kansjes opleverde. Een aanval van L'veld over rechts. Robbin vlagde voor buitenspel waar Tijn net een sliding inzette om de bal te onderscheppen. De scheidsrechter hoonde het vlagsignaal van Robbin weg. Trainer Joris Blom maakte een verbale opmerking richting de man in het zwart. Die deed net of zijn neus bloedde.

We kwamen op 0-1 voor door een goal van Jessie, die niet veel later de score verdubbelde. Een goed spelend sv Zwolle ging op jacht naar meer. Jessie kon alleen op de keeper af. Helaas gaf Jenthe de bal net te laat op de inmiddels in buitenspel staande Jessie. 8 minuten voor rust een schot van Joep die door de keeper werd verwerkt tot corner. De scheidrechter gaf doodleuk een doeltrap terwijl beide ploegen uitgingen van een corner. Het was nogmaals trainer Joris Blom die zijn ongenoegen uitte richting de scheidsrechter. Hier was hij niet van gediend en hij besloot de wedstrijd te staken.

Beide teams gingen richting de kleedkamers om af te wachten hoe het verder zal verlopen. Na een verkoelingsperiode van 10 minuten werd er besloten door de teammanagers om verder te spelen. Na de thee werd eerst het restant van de 1e helft uit gevoetbald. De stand bleef tot aan de rust onveranderd. Er werd een korte time out gehouden zodat er ook van speelhelft kon worden gewisseld, L'veld ging meer druk zetten op de zwolse verdediging. We kwamen er moeilijker uit. Een korte doeltrap van keeper Wout werd slecht gecontroleerd door onze defensie. Balverlies en via twee schijven werd abrubt de 1-2 gescoord.

Toen brak een periode aan van alles of niets voor L'veld. Echte kansen waren niet aan hen besteed. Vlak voor tijd kreeg de sv een terrechte strafschop. Hands in de 16 meter. De scheidsrechter kon niet ander doen dan een starfschop geven. Specialist en aanvoerder Joep Blom benutte dit buitenkansje.
    1-3 voor de Zwollenaren. L'veld ging met man en macht aanvallen. Als een echt collectief wisten we ons er prima onderuit te voetballen. Vlak voor tijd was het bijna raak voor L'veld maar de bal ging voorlangs. Toen floot de scheidrechter voor het eindsignaal.

Een goede overwinning op een ploeg die op dat moment op de 4e plaats op de ranglijst stond. Minpunt was het tijdelijk staken van de wedstrijd in de 1e helft. Woensdag de inhaalwedstrijd thuis tegen Go Ahead Kampen JO13-1. Aanvang 19.00 uur. Zaterdag spelen we weer thuis tegen SVI om 12,00 uur.

Sportgroet JO13-1