• SV Zwolle JO14-1 blijft het verrassend goed doen in de Hoofdklasse. Ook HHC Hardenberg JO14-1 werd aan de zegekar gebonden. Na een zeer goede eerste helft kwam de ploeg van Michel Bruggeman en Sam Blom ondanks een matig tweede bedrijf niet meer in de problemen: 4-0.

    De basis voor de simpele zege werd dus gelegd in de eerste helft, waarin het balletje soepel van voet naar voet ging en HHC er niet of nauwelijks aan te pas kwam. De ruststand van 3-0 was dan ook volkomen logisch. Sepp scoorde twee keer koppend uit een corner van Joris van Woesik, die tussendoor na een razendsnelle combinatie via Stan en Thijn trefzeker was.

    Geen vuiltje aan de lucht dus voor SV Zwolle, maar in de tweede helft wist de ploeg het niveau van de eerste helft niet vast te houden. Het elftal was minder sterk in de duels, stond niet meer kort genoeg te dekken en liet HHC aandringen. Een tegentreffer werd, bij vlagen met kunst en vliegwerk, voorkomen. Het slotakkoord was weer voor SV Zwolle. Rafael, invaller uit de JO13-1, bekroonde zijn sterke wedstrijd met een versierde penalty, die onberispelijk werd binnengeschoten door Joris van Woesik.

    Al met al een vrij probleemloze zege voor SV Zwolle, dat als promovendus de tweede plaats nu stevig in handen heeft. Die vasthouden wordt echter nog een loodzware opgave, want in de nog resterende drie wedstrijden zijn de nummers 1,3 en 4 van de competitie de tegenstanders.