• Afgelopen zaterdag vond op Sportpark de Marslanden het jaarlijkse knakworsttoernooi plaats voor de jeugd van SV Zwolle. Op een zonnige middag speelden de kinderen van de onder 8 tot en met de onder 14 een onderling toernooi.

    De organisatie had een mooi concept bedacht, waarbij alle kinderen door elkaar gehusseld werden in verschillende teams en waarbij de oudste spelers de rest van het team onder hun hoede namen. Met behulp van verschillende leiders regelden deze spelers zelf het doorwisselen, de opstelling en andere zaken binnen het team. De oudere spelers hebben deze grote verantwoordelijkheid geweldig opgepakt.

    De teams waren onderverdeeld in twee poules en elk team droeg de naam van een Europese of Nederlandse topclub. Na de poulefase stond de knock-outfase op het programma. Uiteindelijk kwam Liverpool als winnaar uit de strijd, na een finale tegen Feyenoord.

    Aan het einde van het toernooi was er voor iedereen uiteraard een broodje knakworst. De organisatie kan terugkijken op een geslaagd toernooi, met een mooie balans tussen fanatisme en sportiviteit bij de kinderen.