• Vrijdag 8 juni was het eindelijk zover, na een periode van voorbereiding ging het eindelijk beginnen. Terug van weggeweest, het Pupillenkamp ter vervanging van de uitzwaaidag voor de pupillen van SV Zwolle.

  Vrijdag rond vieren komen de eerste ouders binnen met de slaapspullen van de kinderen. Dit was een deal, omdat de spelbreker de Zwolse avondvierdaagse was die veel kinderen liepen. Voor de kinderen die het defilé liepen zouden wij de bedden klaarmaken, zodat ze na het lopen gelijk konden aansluiten bij het programma. Rond 17.30 komen de eerste kinderen binnen en gaan gelijk met elkaar voetballen. Nadat wij de bedden hadden klaargemaakt voor de kinderen, zijn we begonnen met het spel kubbs. Gevolgd door een voetbalwedstrijd tegen de kampleiders.

  Rond de klok van half 10 kwamen de eerste kinderen van het defilé al aansluiten om zich direct richting het voetbalspel verplaatsten. Tegen de tijd dat iedereen aanwezig is en iedereen binnen zit zaten we al rond de voor klokslag 10 uur. En wat is nou geen jeugdkamp zonder allerlei lekkere snacks en traktaties, de kinderen werden verwend met chocomelk, ranja, capri-son, en werden ze getrakteerd op een broodje knakworst.
   
  Na het eten en drinken en rustig bijkomen van de activiteiten en spelletjes gingen we door met de bonte avond
  Deze werd gestart met een leuke voetbal quiz gemaakt door Quentin, Teun en Mike. Tot slot gingen de voetjes van de vloer op de muziek van DJ Bennie, als DJ moet je het publiek kunnen bespelen en daar had onze DJ Bennie wel gevoel voor, er werd gezongen Andre Hazes JR met het nummer `Leef’ en de huidige Fortnite hype waar de spelers en kinderen bepaalde dansjes laten zien kwam aanbod.
   
  Er is een leuke tijd van spelen, maar er is ook een tijd van slapen. En ja, dat is het moeilijkste van het hele kamp, zorgen dat de kinderen gaan slapen… Terwijl ze gezamenlijk verdeeld over twee kleedkamers liggen. Na een half uurtje onderling zachtjes kletsen werd er aangegeven, dat het stil moest zijn en dat de kinderen nu toch echt moeten gaan slapen, want het dagprogramma van morgen zou groot wezen. De kinderen slapen en de leiders borrelen nog even na onder het genot van een drankje, ook voor de begeleiders kan er geen nacht voorbij gaan zonder het spel `30 seconds` of het welbekende of voor sommige het ingewikkelde spel `klaverjassen`.
   
  Tegen de klok van 05.30 kregen we al te horen dat de eerste kinderen wakker zouden zijn, het verbaasde ons als leiding dat ze pas tegen 06.15 op het veld alweer stonden te voetballen. Terwijl de leiding het ochtendprogramma aan het uitzetten was, was een ander deel het ontbijt aan het voorbereiden. Wat is het toch fijn om een goed en uitgebreid netwerk te hebben en dat de Bakker Bart hier onderdeel van kan zijn. Wij kunnen niet genoeg benadrukken hoe blij wij waren dat de Bakker Bart het ontbijt wou sponseren voor ons. Tegen 08.00 konden de kinderen aansluiten voor het ontbijt in de kantine, in de tussen tijd kwamen ook de andere kinderen binnen wandelen die zich enkel voor de zaterdag hadden opgegeven of die het spannend vonden om te blijven slapen.

  Een goed ontbijt is het allerbelangrijkste voor een actieve en drukke dag vol intensief sporten, een gezond glaasje melk met een bruine boterham met kaas doet wonderen. Helaas brak het niet of nauwelijks slapen een aantal begeleiders op, deze kozen er dan ook begrijpelijk voor om thuis enkele tot vele uurtjes slaap in te halen. (Volgend jaar hopelijk wel twee dagen aanwezig).
   
  Na het ontbijt werd het dag programma uitgelegd en wat we straks als eerste gaan doen. Van te voren had de leiding een teamindeling gemaakt en speelschema’s die nodig waren voor het `zeskamp’. Om 09.00 werd er gestart met de uitleg van de zes activiteiten: Voetbaltennis, Jeu de Foot, doekschieten, waterleidingen aanleggen, voetbalestafette en slagbal in een voetbal vorm. Hoe leuk was het om te zien dat de kleine teams vaak zo aan elkaar gewaagd zijn en dat de oudere kinderen in het team de ukken helpen, en dat alle begeleiders van de teams net zo enthousiast en fanatiek zijn om te winnen.
   
  Na een aantal rondes was het tijd voor een kleine pauzes, wat drinken voor de kinderen en een bakje koffie met koek voor de begeleiders. Helaas moest het wel gebeuren dat er ergens een foutje was gemaakt bij het uitprinten of vertellen in de microfoon, dat enkele teams paar keer bij hetzelfde onderdeel stonden of tegen dezelfde ploegen speelden. Gelukkig is dat niet erg en werd er desondanks gewoon verder gespeeld. Toen het zeskamp afgerond was en alle teams alle onderdelen heeft gehad verdeeld over zes rondes, was er een moment van vrij spelen, maar niet voordat er eerst opgeruimd is. De kinderen konden hierna even wat voor hunzelf doen of gaan voetballen, voor begeleiding was het de schone taak om de lunch voor te bereiden en het klaarzetten van het middag programma.

  Wat is het toch smullen om op zaterdagmiddag na het ochtend van actief bewegen een lekker bakje patat met een kroket of frikandel onder het genot van een vruchtensapje. Als het energielevel weer is opgebouwd en de pauze voorbij is, kan er gestart worden met het middagprogramma wat bestaat uit een groot voetbaltoernooi waarbij de ouders mee mogen doen. Ook hier was vooraf een indeling voor gemaakt en een speelschema, waarbij de ukken en de JO9 bij elkaar gevoegd waren en de JO13 aangevuld met enkele met enkele JO9 spelers. Er is geen mooier plaatje dan dat je heel veel kinderen ziet sporten en dat de ouders ook fanatiek meedoen en ook graag willen winnen, dit vinden niet alleen de kinderen erg leuk, ook wij als leiding kunnen dit erg waarderen en zorgt voor leuke en goede reacties.
   
  Ook tijdens het voetbal toernooi is er behoefte aan een pauze om even wat te drinken en bij te komen, onder het genot van wat drinken werden er ijsjes uitgedeeld aan de kinderen ter afkoeling. Toen alle wedstrijden waren afgelopen en de spullen weer waren opgeruimd was het tijd om weer wat te eten en te drinken… Onze Peter Rousseau was in de keuken hard aan het werk om iedereen van lekkere pannenkoeken te voorzien, hierbij liet hij toch zijn kunsten zien als ware Chef pannenkoek en bestand te zijn tegen de druk en stress in de keuken.
   
  En dan zie je dat het einde van het jeugdkamp in zicht is, bij een aantal kinderen komt de vermoeidheid om de hoek kijken, de slaapspullen worden opgeruimd en de kinderen druppelen langzaam richting huis. Terwijl de leiding samen met enkele ouders de spullen aan het opruimen is en het sportpark in een nette staat probeert achter te laten, zijn er enkele kinderen die nog een laatste energie vinden om nog even te gaan voetballen op het grote doel. Tijdens het opruimen komen er regelmatig een aantal kinderen en ouders langs om je even te bedanken voor het leuke kamp. De complimenten en de lach + vermoeidheid van de kinderen zegt genoeg. Veel kinderen, maar ook enkele begeleiders zullen thuis hun oogjes even dicht doen om rustig bij te komen of hun slaap te kort in te halen.

  Om toch ook een einde te maken aan het verslag, ga ik of misschien wel jij, verder met nagenieten over het jeugdkamp met vrienden, familie of andere mensen, of herbeleven de kinderen het jeugdkamp nog eenmaal terwijl ze de ogen dicht hebben. Het was uiteindelijk toch wel een hele belevenis en voor enkele kinderen toch ook heel spannend. Maar wat hebben we het leuk gehad met elkaar, van begin tot eind, hebben wij kinderen met een lach zien rondlopen, met heel veel energie waar geen eind aan leek te komen en de enthousiaste begeleiding en de aanwezige ouders.
   
  Rest ons als organisatie nog om de begeleiding met grootsheid te bedanken voor jullie: inzet, hulp, enthousiasme, gezelligheid en zorgzaamheid. Zonder jullie was het niet gelukt om dit allemaal neer te zetten. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, maar wij hopen jullie als begeleiding volgend jaar weer erbij te hebben… En graag zien wij ook andere ouders/trainers/coördinatoren die hun steentje willen bijdragen voor de jeugd.
   
  één ding is zeker, als het aan ons ligt komt er volgend jaar weer een Pupillenkamp! Deze zal nog groter en ook met meer kinderen plaatsvinden. Dit jaar was onvergetelijk, maar we gaan ieder jaar proberen een stapje groter te komen
   
  May we meet again! Mogen we elkaar weer zien! Namens de organisatie bedankt!

  Floris van der Wolf
  Willy Spruijt
  Bjorn van Tilborgh

 • Op jullie huidige website staan er onder dit nieuws item foto's.

  Dit kan je op verschillende manieren op deze Club.Website ook bewerkstelligen.

  Wat veel gebruikt wordt is de Flickr widget. Leuk om eens naar te kijken.

  Op plaats 2 staan foto albums aangemaakt op de facebook pagina van de vereniging en daarnaar verwijzen met een link.

  Natuurlijk staat het jullie vrij om iets anders te verzinnen. Het is maar een advies :)