• In een kabbelende wedstrijd hebben SV Zwolle en USV in het MitH Management Nederlagentoernooi met 1-1 gelijkgespeeld. Doelpuntenmaker aan Zwolse zijde was Jasper Arutjnian. De goal voor de tegenstander uit Nieuwleusen komt op het conto van Wouter Smudde.

Al in de tweede minuut krijgt de doelpuntenmaker van vorige week, Jeffrey Noback, de eerste kans van de wedstrijd. En net nadat hij mist moet de spits gewisseld worden vanwege een hamstringblessure. Maar een paar minuten later jaagt Arutjnian de 1-0 tegen de netten. Het belooft op dat moment een interessante wedstrijd te worden. De fysieke duels worden niet geschuwd, er wordt aardig gecombineerd. USV schiet nog een vrije bal op de lat, maar tot echte consternatie voor beide goals komt het niet.

En terwijl de donkere wolken zich boven Sportpark Marslanden verzamelen, fluit scheidsrechter Faassen voor het begin van de tweede helft. Nog voordat de koffie goed en wel op is, ligt de bal er al in. Wouter Smudde tikt na een goede combinatie eenvoudig de bal achter de Zwolse doelman Daniel Hayford. Een paar minuten later krijgt Zwolle nog een kans om weer op voorsprong te komen, maar de kans wordt niet voor het eerste deze middag gekraakt door de keeper van USV. De wedstrijd wordt in het half uur daarna gekenmerkt door twee zaken: heel veel regen en weinig weggeven. Zwolle had aan het langste eind kunnen trekken door in ieder geval een van de kansen af te ronden. Dat gebeurt niet. Hoogtepuntje van de tweede helft is misschien wel de dubbele panna die Jantje van der Sluis produceert op randje 16.

Met de eindstand, 1-1, doet SV Zwolle zich gezien het aantal kansen te kort. Hoe dan ook blijft de formatie van Marco Onderberg ongeslagen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Aanstaande dinsdag (24 augustus) is Zalk de tegenstander. Aftrap op Marslanden: 20.00 uur.