• Liefhebbers van een frisse, doch zonnige herfstmiddag kwamen op de laatste zondag uitstekend aan hun trekken op Sportpark de Krompatte in Enter. De weergoden hadden de spelers gezegend met een heerlijk voetbalweertje. Ook op het veld gebeurde er voldoende, al moesten de toeschouwers er wel geduld voor hebben.

De Zwollenaren hadden vertrouwen geput uit het vertoonde spel tegen Holten en voor het eerst dit seizoen kon trainer Marco Onderberg dezelfde 11 het veld insturen als de voorgaande wedstrijd. Het duurde echter niet lang voordat de eerste tegenslag zich aandiende. Quinten Hooi moest zich al binnen het kwartier laten vervangen door Tim Mestebeld. Gedurende het eerste half uur van de wedstrijd werd de bal telkens op gemakkelijke wijze verspeeld en de gastheren grepen hierdoor het initiatief. De aanvallen die de mannen van Enter op de mat legden, konden echter allemaal net op tijd onschadelijk worden gemaakt. Het resulteerde wel in een stortvloed aan hoekschoppen, maar ook deze konden door de Zwolse verdediging worden verijdeld. Nadat de eerste dertig minuten waren verstreken, kwam Zwolle beter in het spel. Het hield de bal beter in bezit, zorgde dat de Enterse aanvalsdrang werd getemperd en kon daardoor ook zelf aan aanvallen denken. Gescoord werd er echter nog niet. Tijdens de thee stond de brilstand nog altijd op het bord.

In de rust werd duidelijk dat ook Jasper Horst niet verder kon spelen. In zijn plaats kwam Robin Pansier de gelederen versterken. Toen de bal eenmaal weer rolde, werd de score al snel geopend. In de 48e minuut werd de bal eenvoudig verspeeld in de as van het veld, waarna de weg naar het doel open lag: 1-0. De Zwollenaren lieten zich echter niet kennen en pakten de draad weer op. Met precies een uur op de klok speelde Ricardo Kuijer zich vrij in het strafschopgebied van de tegenstander. Met enig fortuin wist hij de bal achter de Enterse doelman te werken: 1-1. Deze opsteker kon Zwolle goed gebruiken, zeker omdat op datzelfde moment uitvaller nummer 3 zich aandiende. Martijn van den Tillaart kon niet verder en maakte plaats voor Klaas Weijkamp.

Ondanks de vele gedwongen wisselingen kon Zwolle doordrukken. In de 69e minuut wist Enter een Zwolse aanval ternauwernood tot corner te verwerken. Voordat Ruben Klinkenberg binnen kon knikken, werd hij ten val gebracht en dus ging de bal op de stip. Kuijer ging achter de bal staan en stuurde de keeper de verkeerde kant op: 1-2. De Zwollenaren waren vastberaden om de voorsprong niet in gevaar te laten komen. Deze intentie werd echter bemoeilijkt doordat ook Dennis Sylla noodgedwongen het veld moest verlaten met een hamstringblessure. Aangezien Onderberg alle drie de wissels al had gebruikt, moest Zwolle nog een kwartier met 10 man verder.

De Zwollenaren deden er allemaal nog een schepje bovenop en wisten stand te houden, zonder dat het nog echt in de problemen kwam. Toen Kuijer in de blessuretijd de bal nog maar eens goed bij zich hield, zag hij een gaatje om een actie in te zetten. Hierbij zette hij de aanvoerder van Enter reglementair opzij. De aanvoerder dacht daar echter anders over en ging verhaal halen bij de scheidsrechter. Die had al meerdere malen aangetoond daar niet van gediend te zijn en schotelde hem een gele prent voor. Hij wist echter van geen ophouden en mocht direct daarna zijn tweede gele kaart ontvangen en werd van het veld gestuurd. Ook dit weigerde hij te accepteren, waarop hij met een ferme duw de scheidsrechter tegen de grond werkte. Die staakte de wedstrijd direct en ondanks dat er nog 2 minuten blessuretijd op zijn klokje stonden, werd er niet meer gevoetbald.

Dat juist in een weekend dat in het teken van respect op het voetbalveld moest staan dit voorval plaatsvond, zorgde voor verbijstering bij vrijwel iedereen. Hoe de wedstrijd nu verder afgehandeld zal worden, moet nog blijken. Feit is dat Zwolle de lijn van de vorige wedstrijd heeft door weten te trekken en voor het eerst in een hele lange tijd een overwinning buitenshuis lijkt te gaan boeken. Als volgende week Broekland op bezoek komt op Sportpark de Marslanden, zullen de Zwollenaren opnieuw moeten laten zien wat het waard is en met een resultaat aansluiting zien te vinden bij de grote middenmoot van de Vierde Klasse.