• Vorige week werd er door SV Zwolle een prima overwinning geboekt in eigen huis tegen Davo. Deze zondag mocht de uitgedunde selectie van Marco Onderberg richting Salland afreizen om tegen het tot nog toe ongeslagen SV Haarle aan te treden.

Afgelopen dinsdagavond was er slecht nieuws te melden vanuit SV Zwolle-zijde. De Zwolse formatie moet helaas wederom voor langere tijd een belangrijke speler missen. Tijdens de training raakte de productieve aanvaller Ricardo Kuijer zwaar geblesseerd. Na een schot op doel bleef de aanvaller haken in het slechte en harde kunstgrasveld wat er op het hoofdveld ligt. Eindstand: enkel gescheurd en gebroken. Op ieder veld is er een kans om geblesseerd te raken; echter is het geen toeval dat er de afgelopen jaren (voornamelijk 25+ers) meerdere spelers langdurig geblesseerd zijn geraakt op het hoofdveld van onze eigen thuishaven. Wij hopen dan ook dat de club in samenwerking met de gemeente op korte termijn hier verandering in gaat brengen. Wij wensen Ricardo een goed en voorspoedig herstel toe en hopen dat de bezorgde versnaperingen de pijn enigszins verzachten.

Terug naar zondagmiddag in het zonovergoten Haarle. Genoeg festiviteiten rondom deze wedstrijd. Vele supporters en een enthousiaste ‘stadionspeaker’ zorgden voor een mooie voetbalambiance in het Sallandse dorp.

De Zwollenaren begonnen redelijk tot goed aan de wedstrijd. Bij vlagen werd er goed gecombineerd en dit zorgde voor wat reuring op de helft van de tegenstander. De mannen uit Haarle schuwden de duels niet en er waren veel overtredingen nodig om het aanvalsspel van SV Zwolle af te stoppen. Helaas konden de Zwollenaren uit meerdere standaardsituaties weinig gevaar stichten. Rondom minuut 15 werd er door SV Zwolle een goede aanval opgezet. Jantje van der Sluis werd in de diepte bereikt achter de Haarlese verdediging. Na een piekfijne aanname en op volle snelheid stevende Jantje 1 op 1 af richting de keeper. Tijdens deze actie werd de Zwolse aanvaller rigoureus naar de grasmat verwezen door de verdediger van SV Haarle. Tot verbazing bij de Zwollenaren werd deze actie bestraft met slechts een gele kaart; waar een rode kaart (doorgebroken speler) niet had misstaan.

Aan de andere kant stichtte SV Haarle voornamelijk met een ijzersterke luchtmacht meerdere malen gevaar; gelukkig voor de Zwollenaren leverden deze hachelijke momenten geen tegentreffer op. In minuut 25 een opmerkelijk moment: er vond een duel plaats rondom het 16 meter gebied van SV Zwolle. Via de kluts kwam de bal tegen de scheidsrechter aan, het was niet geheel duidelijk voor wie de zogenoemde ‘stuiterbal’ was. Uiteindelijk gaf de leidsman aan dat de stuiterbal voor SV Haarle was. Het tafereel speelde zich af op randje 16 waarbij ook de 4 meter afstand regel werd toegepast (wat zorgde voor een benauwde situatie). Van een stuiterbal was echter geen sprake. De Haarlese middenvelder plukte de bal uit de lucht en gaf gelijk een steekbal op de rechtsbuiten die de spits kon bereiken en de bal makkelijk kon intikken. 1-0 voor de gastheren. De Zwolse spelers kwamen terecht verhaal halen, maar helaas volgde er geen duidelijke beargumentatie van de leidsman omtrent zijn beslissingen. De eerste helft kabbelde voort en het was voornamelijk SV Haarle wat gevaar stichtte met voorzetten en standaardsituaties. SV Zwolle zocht enigszins benadeeld met een 1-0 achterstand de kleedkamer op.

De tweede helft had SV Zwolle meer de bal, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Daarentegen werd SV Haarle voornamelijk gevaarlijk met snelle counters. De 2-0 was hier een goed voorbeeld van. Een afgeslagen hoekschop van SV Zwolle werd opgepikt door een speler van Haarle die direct de diepte zocht. De Haarlese spits was de verdediging van SV Zwolle te snel af en schoof de bal onder de keeper door tegen de touwen. Het Zwolse verzet was na de 2-0 gebroken. SV Zwolle was veelal in balbezit, maar had moeite om bij het vijandige doel te komen. Toen de 3-0 viel was de wedstrijd beslist en boeken de gastheren uiteindelijk een verdiende zege.

SV Zwolle zal zich volgende week moeten herpakken tegen een andere opponent uit Salland genaamd: SV Heeten. Alle steun van onze supporters is meer dan welkom om er een mooie voetbalmiddag van te maken met hopelijk een driepunter rond de klok van 16:00 uur.