• SV Zwolle JO13-1 heeft zich donderdagavond met de hakken over de sloot geplaatst voor de volgende ronde van de beker. Tegen CSV’28 JO13-2 werd een snelle 2-0-voorsprong uit handen gegeven, maar door een goal in de absolute slotfase wist de ploeg toch nog de zege uit het vuur te slepen: 3-2.

SV Zwolle trad aan tegen de stadsgenoot zonder Levi, Floor en Rafael, die allen door blessures niet binnen de lijnen konden komen. Ondanks het verdienstelijke optreden van invallers Emma (uit de MO15-1) en Hugo (uit de JO12-1) werd het drietal node gemist. Tel daarbij op dat CSV een stuk beter voor de dag kwam dan anderhalve week geleden in het onderlinge competitieduel, en het verschil tussen deze razendspannende pot en de simpele zege in de competitie (7-0) is verklaard.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor SV Zwolle, dat zich dodelijk effectief toonde. Joris van Woesik zorgde al na vier minuten voor de openingstreffer met een pegel van afstand en nog binnen het kwartier verdubbelde Siem de voorsprong met een prachtige lob, na een even zo mooie dieptebal van Teun.

Deze 2-0-tussenstand gaf al een vertekend beeld van de veldverhoudingen, want SV Zwolle had het lastig met de bezoekers uit Stadshagen. Het kwam dan ook niet volledig uit de lucht vallen dat CSV nog voor rust de stand gelijk wist te trekken. De aansluitingstreffer kwam uit een strafschop na een ongelukkige handsbal en vlak voor rust tekende de gevaarlijke linksbuiten van de bezoekers voor de 2-2.

Ook in de eerste minuten na rust werd SV Zwolle teruggedrongen en leek de 2-3 een kwestie van tijd. Op basis van een enorme portie wilskracht wist SV Zwolle echter knap het initiatief naar zich toe te trekken. De ploeg kreeg ook voldoende kansen op de verlossende en verdiende 3-2, maar hij wilde maar niet vallen.

Tot twee minuten voor tijd. Stan kreeg de bal aangespeeld op de rand van de zestien, controleerde de bal en verschalkte de keeper van CSV met een bekeken schuiver. De ontlading was enorm bij de geelzwarten, die de laatste paar minuten zonder grote problemen overleefden en zich daarmee verzekerden van een ticket voor de volgende ronde.

Voetballend was het zeker niet de beste wedstrijd van SV Zwolle JO13-1, maar de manier waarop de ploeg zich terug wist te knokken na een moeilijke eerste helft waarin het een voorsprong weggaf, verdient een groot compliment. Niet voor het eerst liet de ploeg zien dat het met de werklust en de mentale weerbaarheid wel goed zit.

De jongens en meisjes van JO13-1 hebben even de tijd om op adem te komen na deze thriller, want de volgende wedstrijd staat pas op woensdag 27 oktober op het programma. Dan komt mede-koploper WVF JO13-2 naar Sportpark de Marslanden en dat belooft opnieuw een kraker te worden.