• Geflateerde nederlaag JO13-1 tegen kampioen CSV'28

De laatste wedstrijd van het seizoen speelden we tegen koploper CSV'28 JO13-2. Evenveel punten als nummer 2 SV Nieuwleusen alleen een iets beter doelsaldo. Bij winst zou CSV nog afhankelijk zijn van het resutaat van SV Nieuwleusen dat op bezoek ging bij nummer 3 VV Hattem. Trainer Joris Blom en zijn team kregen op de dag van de wedstrijd het bericht dat Emma met een hamstringblessure niet inzetbaar was. Dat was een flinke tegenvaller. Met de overige 13 spelers moesten we dus aan de bak. Met vrolijke Hollandse muziek op de achtergrond begonnen we aan de wedstrijd.

Sv Zwolle begon voortvarend aan het duel. Het voetbal speelde zich voornamelijk af op de helft van de gastheren uit Stadshagen. Dat zag er dus goed uit, ondanks dat er geen kansen werden gecreerd. De eerste de beste aanval van CSV was meteen raak. Niet kordaat optreden van het centrale duo achterin.
    1-0 achter. CSV mocht een corner nemen. Corners tegen levert vaak doelpunten op voor de tegenstanders. Ook deze keer werd er weer te slap verdedigt en CSV kon eenvoudig de 2-0 maken door van dichtbij de bal binnen te tikken. SV Zwolle kwam er gedurende de 1e helft niet meer aan te pas. Spits Jessie kon ook niet zijn stempel op de wedstrijd drukken. Voor de pauze kregen we nog 2 tegentreffers om de oren, zodat we met een 4-0 achterstand gingen rusten.

In de kleedkamer werden harde woorden gesproken door trainer Joris Blom. Het was muisstil. Als we op dezelfde wijze door zouden gaan dan werden er dubbele cijfers behaald. Alleen niet voor sv Zwolle. Met alle geloof in een goede afloop gingen we weer naar buiten. Binnen 5 minuten was het alweer raak voor CSV. Echte kansen waren er niet voor nodig. Meer het belabberde spel van sv Zwolle. 5-0 achter met nog 25 minuten op de klok. Jessie scoorde binnen een paar tellen 2 x en bracht de spanning terug in de wedstrijd. Gevolgd door weer een doelpunt van CSV was het verschil alweer 4 voor de lijstaanvoerder. Verder valt er weinig positiefs te schrijven over het resterende deel van de wedstrijd van Zwolse zijde. Jessie maakte nog 2 doelpunten voor de statistieken waar CSV er ook nog 3 maakte in willekeurige volgorde. Geen dubbele cijfers gelukkig. Wel een forse nederlaag van 9-4.

Al met al een terchte nederlaag enigzins wat te geflateerd. CSV was uiterst koel in de afronding. Bijna iedere fout van sv Zwolle werd afgestraft. Hoe zou het zijn verlopen als laatste man/vrouw Emma had meegespeeld. Ook keeper Wout speelde een zeer ongelukkige wedstrijd. Hij heeft dit seizoen vaak laten zien dat hij een betrouwbare sluitpost was.

Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam ook de eindstand van Hattem-Nieuwleusen door. Nummer 3 Hattem won maar liefst met 9-0. Wat een uitslag. Zelfs met een dikke nederlaag tegen ons waren ze nog kampioen. Via deze weg willen wij CSV JO13-2 feliciteren met hun behaalde kampioenschap. Jongens proficiat. Verder willen we alle ouders/verzorgers en verdere familieleden bedanken voor de steun aan ons team dit seizoen. Verder staat er nog 1 toernooi op het progamma. Op zaterdag 15 juni de sv Zwolle Cup op sportpark de Marslanden. Op vrijdag 21 juni sluiten we het seizoen af met een BBQ en een wedstrijdje tegen de ouders bij sv Zwolle.

Sportgroet JO13-1