• Het vlaggenschip van de plaatselijke SV is er helaas niet in geslaagd zich te revancheren voor de nederlaag vorige week bij Haarle. Op de zogeheten Super Sunday verloren de geel-witten op sportpark de Marslanden ongelukkig met 0-1 van Heeten.

De door de eerder gememoreerde Super Sunday goed gevulde tribune (met daarbij enkele iconen uit het rijke verleden van SV Zwolle 1) zag bij de SV een aantal wijzigingen in de basiself ten opzichte van een week eerder. Heeten kende een goede start van de competitie met 6 punten uit de eerste drie duels. SV Zwolle hield drie punten minder over aan de eerste wedstrijden, maar wel met een op het oog zwaarder programma. Aan de thuisploeg vandaag de schone taak om het puntenaantal van de tegenstander te evenaren. Het plan dat trainer Onderberg daarvoor uitgedokterd had, voorziet in vier beweeglijke aanvallende spelers om de fysiek sterke ploeg van Heeten te bestrijden. Tel daarbij op de aanvallende backs Sylla en Ozgen om hen te ondersteunen en de jacht op de overwinning kan beginnen.

Na een rommelige beginfase komt de SV daarmee ook beter in het spel en zoekt het de ruimte achter de verdediging. Met spits Jeffrey Noback als aanspeelpunt ontstaan er weliswaar geen echte kansen, maar zeker gevaarlijke situaties. Halverwege de eerste helft is daar dan dé kans op de 1-0 als Martijn Hollewand met een steekpass Jasper Arutjnian vindt en de aanvaller alleen op de keeper af kan. Helaas weet de Heetense keeper op het laatste moment redding te brengen. Nadat een goal van Heeten wegens buitenspel is afgekeurd ontstaan er via Jantje van der Sluis en Harut Talaljan nog mogelijkheden voor de thuisploeg. Al met al een gelijk opgaande eerste helft die wellicht een 0-0 ruststand had verdiend. Echter vlak voor rust is het een curieus moment dat zorgt voor de 0-1 van Heeten. Een terugspeelbal van Willem Busscher vliegt in de korte hoek over keeper Daniel Hayford heen. De opgave voor SV Zwolle om de punten in eigen huis te houden wordt daarmee allengs lastiger.

Een opgave waar nog 45 minuten voor staan in de tweede helft. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het spelpeil in de tweede helft behoorlijk inzakt. Zwolle probeert druk en kansen te creëren door steeds opportunistischer te gaan spelen en Heeten zakt in en loert op een uitbraak om de wedstrijd te beslissen. Mede door veel slordigheden aan de bal van beide ploegen wordt het met recht een rommelig potje. Een paar hachelijke momenten zijn er nog wel voor de Heetense goal, maar uiteindelijk blijft de ploeg uit Salland vrij gemakkelijk overeind en trekt de overwinning verdiend over de streep (0-1)

Na vier wedstrijden heeft SV Zwolle een 10e plek op de ranglijst met drie punten. Waarschijnlijk qua punten een minder florissante competitiestart dan gehoopt. Een blik op de ranglijst leert echter wel dat de ploeg inmiddels de huidige top-3 van de ranglijst gehad heeft. En buiten de tweede helft tegen Heeten biedt het spel zeker perspectief op meer punten. Die punten moeten dan volgende week gehaald gaan worden in Vroomshoop, waar Sporlust om 14.00 de tegenstander is.

Opstelling SV Zwolle; Daniel Hayford, Brian Avila Sanchez, Willem Busscher, Dennis Sylla, Mehmet Ali Ozgen, Martijn Hollewand©, Sam Blom, Jasper Arutjnian (Randy Loosman), Harut Talaljan, Jantje van der Sluis, Jeffrey Noback (Tim Mestebeld).