• SV Zwolle JO19-1 is goed begonnen aan het bekertoernooi. De ploeg van trainer Alex de Vrij won op bezoek bij JC Hoonhorst-Wijthmen met 0-3. Fotograaf Martijn Meupelenberg was aanwezig in Wijthmen en hij maakte de volgende fotoreportage.
  • Een zakelijk wedstrijdverslag van het eerste van jo19, dát zou ik gaan schrijven. Ik nam de afslag Dalfsen/Wijthmen en reed richting De Elshof, het baken voor de Jeugd Combinatie Hoonhorst Wijthmen (JCHW). De zomerzon scheen over het Zwolse buitengebied. Vers gespoten mest penetreerde mijn neusgaten, koeien staarden mij loom en nietszeggend aan en de paarden graasden in de wei. De was hing aan de waslijn en trekkers werkten op de akkers. Alles leek maagdelijk en sereen. Ik was totaal gelukkig; hier op het platteland! Ruim op tijd draaide mijn net gekochte Nissan Micra het parkeerterrein van VV Wijthmen op. Ik nam mijn cameratas en notitieblok mee en liep langs de Yamaha’s en Kawasaki’s naar veld twee……

Tekst en foto’s: Martijn Meupelenberg

Beide teams waren voor aanvang mooi in evenwicht: pijntjes, liesklachten, katers, navelbreukjes en brakke koppies. SV Zwolle JO19-1 trad deze eerste (beker)wedstrijd aan met Tim Velthuis en Bram Alberts (spelend in jo19/2). De warming-up werd gade geslagen door mr. SV Zwolle himself: Eric Assen. Zijn uitspraak was veelzeggend voor de gehele wedstrijd: “JCHW is niet beter dan SV Zwolle, anders zouden ze niet tegen ons spelen”. Een quote dat rustig boven dit stukje gezet kon worden want de wedstrijd was niet om aan te gluren.

De wedstrijd deed mij denken aan de thuiswedstrijd tegen de groenhemden van VV Heino van 9 december 2019. Met een nagenoeg gelijk elftal als nu speelden de stadse Gele Kanaries toen tegen de boeren uit het mooie Heino. “…zelfs een voetballeek als ik zag dat de tegenstander niet bijster veel kwaliteiten méér had” en “…van deze tegenstander hoeven wij niet te verliezen”, zijn twee strofes uit het wedstrijdverslag van weleer. Toen was het ook een belabberde wedstrijd waarin Mike Klok twee doelpunten maakte en hiermee de wedstrijd openbrak. Ook toen werd er een penalty toegekend door de scheidsrechter en mocht Mees van de Zande aanleggen vanaf 11 meter. Ook toen werd de penal verzilverd en vloog Mees ook nu de - met zijn armen gespreide - trainer Alex de Vrij, in zijn armen. Geheel Coronaproof werden beide heren gedesinfecteerd en kon de wedstrijd weer worden hervat.

Met de stand van 0-3 op het scorebord werd de wedstrijd rustig en beheerst uitgespeeld. Een paar mooie, onbesuisde acties van de steeds beter spelende en (in het vijfde) tot cultheld verheven Samson Sahlo deden de aanwezige vier supporters uit Zwolleywood nog enigszins genieten van deze match. Maar verder was het dus – nogmaals – niet om aan te gluren!