-----
    zaterdag 14 mei 2022 - uitwedstrijd sv Zwolle JO13-2 tegen WVF JO13-4
    verslag: Jan Kleijer
    Foto's: Regine (moeder Leon) & Jan (vader Thijs)
    -----
    Tegen deze tegenstander, deze jongens van WVF, speelden we wel vaker. Vaak mooie wedstrijden met veel doelpunten over en weer. Soms winnen wij, soms winnen zij. WVF wint dan met 6-5 of wij met 4-5 en deze keer was ook zo'n wedstrijd. Vaak dus uitslagen met meerdere doelpunten over en weer. En zo ook deze keer

De eerste helft was WVF de bovenliggende partij. Waren de wit-gelen nog niet wakker? Want een ingooi wordt nabij onze eigen 16 wel heel makkelijk weggegeven en daaruit haalt een tegenstander heel gemakkelijk de achterlijn en de bal wordt goed teruggelegd. Het inschieten was een koud kunstje en kregen we een koude douche aan het begin van de wedstrijd al? Snel op 1-0 achter dus.
    Gelukkig bleef het antwoord niet lang op zich wachten. Kees troeft de keep knap af met een schot net van de grond: 1-1! (zie de foto met gele rand) Het spel golft mooi en op en neer. De teams zijn aan elkaar gewaagd. Bereket krijgt een schotkans, maar de keep heeft de bal mooi klemvast in een duik. Wat deze helft zal blijken is dat deze keeper van WVF een hele goede grondkeeper is, de ballen over de grond heeft hij allemaal. We komen deze helft dan ook niet meer tot scoren. WVF zet ons goed onder druk, maar Collin heeft op diverse schoten steeds een goed antwoord en dus redding. Een corner van de voetballers uit Westenholte lijkt niet gevaarlijk, maar uit de rebound weten ze onze verdediging toch te verrassen. Het is 2-1 voor de gastheren.
    Aan de ander kant levert ons een corner niets op. En tot overmaat van ramp zal je zien dat op slag van rust we de bal niet goed wegkrijgen en een mooi boogschot gaat net buiten bereik van Collin de goal in. We gaan rusten met een 3-1 achterstand.
    ==>RUST<==
    We beginnen goed aan de 2de helft, goed druk en een schot van Kees wordt maar net gekeerd door de goede keep. Sade haar rebound gaat buiten bereik van de keeper maar spat uiteen op de lat! De volgende aanval volgt snel, nu is Kees het tussenpunt, hij bereikt Bereket en zijn boogschot zeilt mooi de goal in, dat is de aansluitingstreffer.
    Maar daar blijft het niet bij... op een schot van randje 16 heeft de keeper nu geen goed weerwoord. Hij kan de bal niet goed verwerken en nu is Mauro alert om de gelijkmaker in te schieten. Binnen amper 5 minuten hebben we de stand gelijk getrokken. Coach Arjan heeft het team de juiste tips meegegeven voor de 2de helft.
    Maar ook dáár blijf het niet bij. We gaan er op en er over! Kees zet in een rush twee Westenholters te kijk en gaat alleen op de keeper af. De afronding kenmerkt onze veel scorende spits! We staan zowaar met 3-4 voor. De wedstrijd is gekanteld. Soms gaat een tegenstander dan er een tandje bij zetten, maar de wit-gelen hielden de druk er goed op!
    Sade zet goed door, verovert de bal en weet ook knap voor te geven. Ze zag Kees daar ergens weer opdoemen in de spits en hij is er als de kippen bij om de 3-5 in de goal te schieten en zo de wedstrijd in het slot te gooien.
    Het is hard werken, dus als er een blessurebehandeling plaats vindt bij de tegenstander gaan er veel van ons er even bij zitten op het mooie veld in Westenholte. (die foto's zijn wel duidelijk ;-))
    Niet veel later volgt dan ook het laatste fluitsignaal en maakt de vermoeidheid plaats voor blijdschap. Wat goed gestreden en een knappe overwinning! Echt goed gedaan jongens+Sade!
    3-5 winst, WVF ingehaald in de stand en volgende week wacht WZC thuis op de Marslanden. Dit is de laatste thuiswedstrijd, hier gaan we een feestje van maken!