• Vijf overwinningen, vijf keer met één doelpunt verschil. Supporters, spelers en staf van SV Zwolle zijn dit seizoen wel een paar jaar ouder geworden. Relaxed toekijken hoe SV Zwolle een soepele zege binnen voetbalde, zat er dit seizoen nog niet in. Ook niet vorige week, toen Batavia ondanks een ruime Zwolse voorsprong bij rust toch weer met één doelpunt verschil werd verslagen (3-4). Afgelopen zondag was alles anders. De thuiswedstrijd tegen Wesepe vormde geen probleem en zowaar stond er eens een ruime zege op het bord: 4-0.

    Op die uitslag viel helemaal niets af te dingen. Vanaf de eerste seconde had SV Zwolle de volledige controle tegen het verdedigend opererende Wesepe. De ploeg kreeg meerdere mogelijkheden om de score te openen, maar onder anderen Jeffrey Noback en Sontje de Lanoy hadden het vizier nog niet op scherp staan. De beste kans van de eerste helft was, volledig tegen het spelbeeld in, voor de bezoekers. Doelman Robin Pansier was de reddende engel op een inzet van dichtbij. De daaropvolgende hoekschop werd door Willem Busscher van de lijn gehaald.

    Toch was het de hele eerste helft wachten op de openingstreffer van SV Zwolle en die arriveerde enkele minuten voor rust. En hoe. Aanvoerder Niek Eggink kreeg de bal op een meter of dertig van het doel voor zijn voeten en haalde magistraal uit. De bal draaide iets af en belandde perfect in de kruising. Door deze weergaloze treffer kon SV Zwolle toch met een verlossende voorsprong aan de thee.

    Na rust was er aanvankelijk een iets ander spelbeeld te zien. SV Zwolle werd wat slordiger en Wesepe begon iets meer spelaandeel te krijgen, zonder overigens tot gevaar te komen. Op het uur maakte Noback aan alle onzekerheid een einde door een vrije trap fraai binnen te krullen. Na die treffer had SV Zwolle bovendien de touwtjes weer stevig in handen en kon het in het laatste half uur proberen om het karige doelsaldo wat op te fleuren.

    Dat lukte, want in de slotfase kwamen er nog twee treffers bij. Wilco van der Heide frommelde op aangeven van Sam Blom van dichtbij binnen en stond met een goede actie ook aan de basis van de 4-0, een fraaie krulbal van Yusuf Erdem.

    Daar bleef het bij en dus kon SV Zwolle eindelijk eens een grote en simpele zege vieren. Aankomende zondag wordt de eerste seizoenshelft afgesloten met een kraker tegen koploper DAVO, waarin SV Zwolle moet proberen om aan te blijven haken bij de top. De aftrap in Deventer is om 14.00 uur.