• Na twee afgebroken jaargangen in het amateurvoetbal is het hopen op eindelijk weer eens een volledig voetbalseizoen. Dat seizoen startte voor de plaatselijke SV op 25 september met een 2-1 nederlaag bij titelkandidaat Holten. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen 21/22 vond afgelopen zondag plaats. Op een regenachtig sportpark de Marslanden was DAVO de tegenstander. De gasten uit Deventer bivakkeren al jaren in de vierde klasse en waren de competitie goed begonnen met een overwinning bij Sportlust. Aan de equipe van Marco Onderberg de taak om de eerste punten van het seizoen binnen te halen.

Goed, het was weer even wennen om echt voor de punten te spelen. Maar eigenlijk was er afgelopen zondag geen moment twijfel of die punten in Zwolle zouden blijven. SV Zwolle speelde met name de eerste helft een prima wedstrijd. Het was veelal op de helft van de tegenstander te vinden en de beweeglijke voorwaartsen wisten bij tijd en wijle gevaar voor het Deventer doel te stichten. Met name de van Zwolsche Boys teruggekeerde Jantje van der Sluis wist vanaf de rechterkant gevaarlijk door te komen. De rechtsbuiten was het ook die na een kwartier de openingstreffer aan mocht tekenen. Een snelle kantwissel via Martijn Hollewand bracht de bal bij van der Sluis die naar binnen kwam en keurig afrondde (1-0). Even later was het weer Van der Sluis met de mogelijkheid op een tweede goal, maar helaas staat het vizier nu niet op scherp.

Ondertussen loerde DAVO aan de andere kant op de tegenstoot, waarmee het af en toe gevaarlijk werd in de Zwolse zestien-meter. De gevaarlijkste speler bij de tegenstander, de spits, zat echter keurig in de tang bij Klaas Weijkamp en Willem Busscher. Vlak nadat een kopbal van Sam Blom en bijbehorende rebound op miraculeuze wijze niet in het doel belandt, valt toch de tweede treffer. Een vrije trap op de hoek van het strafschopgebied wordt door Ricardo Kuijer opzij geschoven naar Djeviano Braaf. Die zoekt met een venijnige stuit de rechter benedenhoek en met wat hulp van de Deventer goalie is het 2-0.

Terwijl de regen in de tweede helft harder en harder naar beneden komt, begint DAVO iets op te schuiven. De Deventer ploeg komt wat vaker in balbezit op de helft van de SV, zonder veel uitgespeelde kansen te creëren. SV Zwolle probeert gebruik te maken van de ruimtes en zodoende de wedstrijd in het slot te gooien. Een minuut of tien voor tijd lukt dit ook. Een steekpass vanaf eigen helft door Kuijer bereikt Jasper Arutjnian die vakkundig de 3-0 tegen de touwen werkt. In de slotfase wordt de sfeer bij tijd en wijle iets grimmiger, maar op een enkele gele kaart na blijft het binnen de perken. Wanneer de scheidsrechter in de inmiddels stromende regen af fluit staat er een terechte 3-0 overwinning op het bord.

SV Zwolle speelde een prima pot tegen DAVO en sluit met de drie punten aan bij de brede middenmoot in de vierde klasse G. Volgende week staat de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Haarle op het programma. Haarle is de competitie goed begonnen met zes punten uit twee duels, dus de SV kan aan de bak. De wedstrijd op de Pastoorsmoat start om 14.00.

Opstelling SV Zwolle; Ruben Bartelds, Brian Avila Sanchez, Willem Busscher, Dennis Sylla, Klaas Weijkamp, Martijn Hollewand©, Sam Blom, Jasper Arutjnian (Mehmet Ali Ozgen), Djeviano Braaf (Harut Talaljan), Jantje van der Sluis, Ricardo Kuijer.