• SV Zwolle heeft zondag opnieuw een zure nederlaag geleden tegen een directe concurrent. Na het late, maar verdiende verlies tegen Raalte van een week eerder (0-1), had de ploeg van Joris Blom op bezoek bij DAVO zeker recht op een punt, maar die werd het vlak voor tijd door de neus geboord: 2-1.


  Net zoals een week eerder begon SV Zwolle niet goed aan de wedstrijd. De ploeg was niet scherp en liet zich afbluffen door een fanatiek en fel DAVO, dat daardoor in het eerste kwartier duidelijk de overhand had. De Deventenaren kwamen ook op voorsprong, al was de manier waarop op z’n minst dubieus: een duikeling in het strafschopgebied met geen of minimaal contact, werd héél zwaar bestraft met een penalty. Deze werd goed binnengeschoten: 1-0.


  Na het matige eerste kwartier knokte SV Zwolle zich in de wedstrijd. Qua felheid ging het mee met DAVO en zo werden er meer belangrijke duels gewonnen. De wedstrijd kwam daardoor meer in evenwicht, maar de Zwollenaren wisten niet veel doelgevaar te creëren. Omdat ook DAVO dat na het eerste kwartier niet meer lukte, gingen beide ploegen rusten met 1-0.


  Na rust trok dat spelbeeld zich door: twee fanatieke en aan elkaar gewaagde ploegen die niet gek veel kansen creëerden, maar er wel een spannend gevecht van maakten. De gelijkmaker van SV Zwolle kwam dan ook ietwat gelukkig tot stand: een scherpe hoekschop van Jasper Arutjnian belandde via de Deventer doelman in één keer in het doel.


  Na die gelijkmaker, halverwege de tweede helft, ontstond een fase waarin SV Zwolle de kans had om door te drukken. DAVO was het even helemaal kwijt en SV Zwolle voerde de druk op, maar ook in deze fase had de ploeg moeite om daar grote kansen uit te creëren. Aman Tewelde was één keer dichtbij uit de kluts en Lucas Schottert kwam zeer gevaarlijk door aan de linkerkant, maar wist geen ploeggenoot te bereiken.


  De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, wat gezien de gehele wedstrijd een terechte uitslag was geweest, maar in de blessuretijd eiste de uit Deventer afkomstige scheidsrechter, die de hele wedstrijd al niet of nauwelijks in Zwols voordeel gefloten had, nog één keer de hoofdrol op. Een ongelukkige handsbal (een bal kwam via het eigen lichaam op de arm) werd bestraft met een tweede strafschop. Ook een vlagsignaal van de grensrechter werd vakkundig genegeerd. Ook deze tweede strafschop werd hard binnengeschoten: 2-1. 


  Zo leed SV Zwolle weer eens een zure nederlaag tegen een directe concurrent in een wedstrijd waarin het dicht bij elkaar lag. Wil de ploeg de nacompetitie nog halen, zal er begonnen moeten worden met punten pakken tegen de topploegen.