• Een onhebbelijke aanvangstijd van 08.30 uur op het hoofdveld van één van Zwolles grootste amateurclubs VV Berkum. Zoals Lotte Merkus het in de titel al aanhaalt: 'De zon schijnt mooi op de gele shirtjes'. Een prima conclusie over het weer. Randzaken zijn mooi voor de inleiding van een stuk, maar nu over naar de inhoud....

foto's: Martijn Meupelenberg
    tekst: Lotte Merkus en Martijn Meupelenberg

De zwart-witte brigade van de jonge vrouwelijke coach van VV Berkum liep lange tijd gelijk aan de Gele Kanaries van Merkus/Custers. Echter vlak voor rust tikte zij het leer dusdanig dat hij in de kluts het doel van keepster Luisa Mauritz trof: 1-0. Tot dan toe kreeg het publiek een prima SV Zwolle te zien: goed aan de bal, speelde het ding goed rond, maar kon alleen niet over de middellijn komen om enige indruk te maken op de tegenstander. Na de minieme achterstand loste mid-mid Anna Meupelenberg een schot vanaf de 16 meter en ook Lola Otten zag haar bal naast gaan toen zij alleen op de keepster af kwam stormen. Een voet van de tegenstander voorkwam Lola's doelpunt en gelijkmaker voor rust. Als hijgende hertjes gingen de dames de kleedkamer in.

In de tweede helft kwam SV Zwolle na een tiental minuten op een 2-0 achterstand door een verdedigingsfout van nieuwbakken speelster Joan Loedeman. Het uitverdedigen ging voor het doel langs waardoor VV Berkum de kans kreeg en ook benutte. De volgende keer zal het uitverdedigen beter gaan Joan! De keeperswissel tussen Luisa Mauritz en Mette Mulderij pakte goed uit voor de verdediging in het algemeen. Met kop-en-schouders stak Luisa Mauritz weer eens boven de rest uit door haar puike verdedigingswerk: simpel en doeltreffend. Veelzeggend dat een verdedigster voor mij - voetbal leek als ik ben - de beste vrouw van het veld was. Naast de twee eerder genoemde lichtpuntjes (Joan Loedeman en Luisa Mauritz), moet ook vermeld worden dat - door de vele zieken in het team - Lieve Damman en Zoë Maestre het heel goed deden deze pot. Met een beetje meer fortuin had Zoë Maestre zowaar een kans op doel kunnen krijgen als zij haar rush langs de rechter-zijlijn naar binnen had getrokken en daar de ruimte had opgezocht. SV Zwolle dacht al aan de warme douche, maar moest op het eind toch nog een derde doelpunt: 3-0 eindstand.

Tot slot: de thuiswedstrijd op zaterdag 5 maart tegen SEH had een tweetal doelpuntenmakers. Ipv twee keer Lynn Grootenhuis was het Zoë van Benthem (na een corner van Lynn Grootenhuis) die de 2-0 scoorde!