• Na maanden die jaren leken mochten onze jongens en meisje van de JO12-02 weer de wei in. Op het echte gras van SVI (Ittersum) werd een in beginsel spannende pot gespeeld. Was de spanning op de gezichten af te lezen of waren we zo gemotiveerd dat we ondanks pijntjes en niet fitte week bij een aantal er vanaf minuut 1 er vol in gingen.

Dat was ook wel noodzakelijk, want de opponenten gingen er ook af en toe stevig in. Maar de wit-gelen van 12-02 hielden zich kranig met goed positiespel, zowel voorin als achterin. Zo was de openingsgoal gelijk een plaatje. Thijs speelt zich goed vrij aan de linkerkant en zet goed voor op de vrij voor de goal lopende Sade. Zij schiet de bal knap binnen, 1-0 voor de 12-02!

Het fysieke spel van de tegenstander leverde hen op het middenveld een keer een overwicht op waar zowaar de 1-1 uit viel. Toen leek het spannende match te gaan worden. De SV Zwollenaren waren vaker in het vijandelijk doelgebied te vinden. We klopten aan de deur, we rommelden wat aan, schoten over of te recht op de keeper. Toen Siem (invaller en spits) uit weer een rommelige aanval er een frommelgoal in wist te krijgen. Daarna, vlak voor de rust, schiet Sade goed op de goal maar de keeper weet het schot te keren. Maar dan is Kees er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken. Ruststand 3-1, een goed begin!

De tweede helft beginnen we furieus, de 4-1 hangt al snel in de lucht en dit keer geeft Sade de assist op Siem die de bal strak en onhoudbaar de hoek instuurt, keep geslagen en marge op 3 voor de 12-02. Dan lijkt de tegenstander eigenlijk al geslagen. Doelpunten volgen elkaar ineens snel op, de liveblog WhatsAppjes worden korter, maar het plezier des te groter!

Siem dribbelt een corner en dit keer in plaats van zelf op goal te schieten zet hij voor en er wordt meteen uit gescoord door Kees. We blijven goed doordrukken en onze andere invaller Teun scoort met fraai afstandsschot. Het is dan 6-1. Andermaal scoort Siem, en weer weet hij vrij voor de keeper op te duiken. De tegenstanders hebben er gewoon geen vat op. Boris H. speelt zich aan de rechterkant vrij en zijn voorzet wordt ineens op de goal en in de goal gewerkt, andermaal Siem. Met zijn 4de komt de score op 8-1.

Daarna zet Teun op en hij wil voorzetten op Thijs die vrij staat, maar de voorzet wordt van richting veranderd en verdwijnt in het doel. Dan misschien wel de mooiste aanval van deze ochtend, op links krijgt Thijs vroeg de bal, het is druk voor hem dus opent hij de andere kant op naar Sade, zij vindt Boris H. Boris zet van rechts voor en Owen scoort de 10 en we hadden niet eens aangemoedigd met Tien! Tien! Tien! Heel snel daarna scoort Boris H. zelf ook, een ware beloning voor zijn goede spel: 11-1 inmiddels. Nog een slippertje in onze verdediging en SVI scoort nog een eretreffer, goed voor de statistieken. Wat er nog volgt is een dubbel 1-2'tje tussen Siem en Thijs, Thijs op Siem, Siem op Thijs en hij rond beheerst maar stevig af.

Toen was het bijna onze keeper Collin nog gelukt om bij een corner succesvol te zijn, hij kwam een teenlengte te kort om ook op het scoreformulier te verschijnen. De stand voor de 12-02 van SV Zwolle bereikt zo de prachtige eindscore van 12-2 en werd het echt de wedstrijd van 12-02. Dat smaakt naar meer! Volgende week komt Berkum op bezoek.