• Op een druilerige lentedag, we schrijven de eerste zaterdag van juni, traden de meiden van Custers en Merkus aan in het staartje van de Regiocup: uit tegen VSCO’61 uit Oosterwolde. Het was vroeg uit de veren deze zaterdag (06.30 uur). #wittebroekgeletrui en #zwartgelesteunkousen over de scheenbeschermers! Maar na maanden van trainen hadden we dit er voor over. Met de wedstrijd van 30 augustus 2020 nog in het achterhoofd leek het scoreverloop dit keer identiek….. maar het liep anders…. voor VSCO’61………

Tekst en foto’s: Martijn Meupelenberg

Keeper Kathelijne van Dongen kreeg binnen 5 minuten het ronde leer door haar eigen verdedigster achter zich. Het was energieke-Lynn Grootenhuis die de stand gelijk wist te trekken. Voor even, want de thuisploeg stond binnen korte tijd weer voor met 2-1. Ondanks de achterstand wist SV Zwolle druk te zetten op haar tegenstander. Lynn en ook Anna Meupelenberg schoten op de uit de kluiten gewassen keepster van de Gelderse club. SVZ vocht voor elkaar wat resulteerde in een tweede Zwols doelpunt: 2-2 door Anna.

Dezelfde voorhoedespeelster wist de stand in Zwols voordeel te schieten in het tweede kwart van de wedstrijd: 2-3. De combinaties van het tweede meidenelftal onder 13 jaar waren beter dan ooit tevoren. Met rots-in-de-branding captain Luisa Mauritz in de achterhoede als regisseur en luis-in-de-pels Zoë Benthem stond de verdediging redelijk stabiel. De dragende spitsen Lynn en Anna wisten namens SVZ de bal voorin vast te houden waardoor de (trage) tegenstander er vaak niet uit kwam. Ook de broodnodige geluk viel SV Zwolle ten deel.

Aan het begin van de tweede helft leek de wedstrijd gespeeld. Een mooie solo van Anna deed de voorsprong op 2-5 zetten. Toch sloeg de schrik om het lijf: ‘Het zou toch niet?’. VSCO’61 prikte de bal twee maal snel achtereen achter de nieuwe Zwolse doelvrouw Lotte Merkus: 4-5.

Een keeperswissel aan het begin van de laatste kwart van deze wedstrijd (Lynn trok het keepersleer van Lotte over haar handen) was een tactische meesterzet. Kleine dappere Lynn deed de deur dicht voor nog een Oosterwolds doelpunt. Met Anna als stormram voorin waren de doelpunten nog steeds niet gedaan. Een schot van (debutante) Yenn Siebert op doel werd door de keepster verkeerd beoordeeld. Zij schoot de bal door het centrum tegen spits Anna aan die met haar schouder de 4-6 wist te scoren. Ook de eindstand kwam op naam van deze lange rossige spits. De publiekswissel -zonder publiek - viel haar ten deel.

En zo kwam SV Zwolle MO13-2 aan haar eerste overwinning van dit Coronaseizoen. Met 5 doelpunten voor Anna, een uitstekend keepende Kathelijne, Lotte en Lynn, een goed spelende Zoë en een mooi debuut voor Yenn maakte het een fijne wedstrijd om te coachen en naar te kijken.

“Wij waren er bij!”