• De vorige keer dat ik U schreef had ik goede hoop dat we half december weer konden trainen met de  senioren teams. En dan, als de cijfers bleven dalen, we de competitie half januari weer konden hervatten.

  U weet dat het heel anders gelopen is, zelfs met 4 man trainen mag niet meer. Door de lockdown kan er zelfs helemaal niet meer getraind worden.

  De KNVB heeft aangegeven half januari te besluiten hoe verder. Er zijn nog 2 mogelijkheden, de huidige competitie opdelen in halve poules waarbij een hele competitie gespeeld kan worden. Of het uitspelen van alleen de eerste helft. Mede afhankelijk van wanneer we weer kunnen beginnen te trainen. En dan een paar weken later starten met de competitie.

  Ook voor de jeugdcompetitie zal half januari een nader besluit vallen.

  Hierbij wil ik onze senioren trainers danken voor de extra inspanningen die ze gedaan hebben, om oefenstof zodanig samen te stellen dat het met groepjes van vier leuk bleef. En nu maar hopen dat de cijfers dan zo laag zijn dat een versoepeling mogelijk is.

  Prettig te horen was dat KNVB en NOC in overleg zijn met de minister van Ark, verantwoordelijk voor sport, om het amateurvoetbal zo spoedig mogelijk weer te laten trainen. Afwachten maar.

  Gelukkig kunnen onze jeugdleden gewoon blijven trainen en hun onderlinge partijtjes spelen. Ook deze trainers wil ik graag bedanken voor hun werk om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Voor hen verandert er nu niets.

  Hierbij doe ik nogmaals  de oproep, houdt U zich aan de regels. Vooral ouders blijf weg. Ik ben  ervan overtuigd  dat het voor de kinderen en trainers helemaal niet zo erg is, dat U er niet bent. Misschien zelfs wel prettiger. Al weet ik dat sommige ouders daar anders over denken.

  In deze Kerst periode liggen vrijwel elk jaar alle activiteiten stil. Zijn we druk met gezin en familie. Ook dat zal dit jaar anders zijn. Dit jaar weten we ook zeker dat we elkaar niet gaan zien, begin januari met het Snert toernooi. Wanneer dit wel weer mogelijk is, zullen we pas weten als de lockdown is opgeheven.

  Daarom vanaf deze plaats, namens het bestuur, wens ik U allen; Prettige kerstdagen, een voorspoedig en sportief 2021, maar vooral blijf gezond.

  Harry Oosterhuis
  Voorzitter SV Zwolle