• Kon ik vorige keer nog schrijven dat we weer lekker bezig waren met voetballen, nu is het in korte tijd helemaal mis gegaan. Eerst geen publiek en ouders meer langs de lijn en de kantine dicht, nu ook niet meer spelen en trainen voor de senioren. Gelukkig mogen de junioren en pupillen tot 18 jaar wel blijven trainen. Ook voor hen geen competitie meer, maar wel op zaterdag onderlinge partijtjes.

In groepjes van 4 trainen mocht eerst nog  wel , Marco Onderberg had hiervoor een speciale circuit training opgezet en dit zorgde ervoor dat de eerste selectie tenminste fit bleef. Zelfs onze Walking voetballers waren weer begonnen op deze wijze. Nu mag dat in ieder geval de komende 2 weken ook niet meer.

Ondertussen heeft de selectie en staf ook de kleedkamer onderhanden genomen, men gaat deze opnieuw schilderen en inrichten en is er al mooi mee op weg. Goed voor de club, goed voor de teambuilding.

De eerste uitspraak was 4 weken stil liggen, maar weinigen geloofden met mij dat het over 4 weken weer normaal zal zijn. De algemene verwachting dat we na de winterstop pas weer voetballen in competitieverband is met de nieuwe maatregelen  bijna realiteit.

Bij SV Zwolle hebben we dankzij coronacoördinator Peter Rousseau de zaken m.b.t. corona maatregelen in theorie perfect op orde. Maar ook ik heb geconstateerd dat je altijd aan die regels houden erg moeilijk is. Voor velen vaak te moeilijk. Zoals al eerder gezegd we kunnen als bestuur dit gedrag niet afdwingen. De goede wil is er meestal wel maar toch ging het te vaak mis. Ik denk dat dit gedrag niet alleen bij Sv Zwolle zo was, maar dat het bij vele clubs en ook in de cafés en restaurants heel herkenbaar was.

En als niet iedereen meedoet, krijgt het virus de kans tot een nieuwe uitbraak en dan zijn deze maatregelen het onvermijdelijke gevolg van dat gedrag.

Laten we met elkaar hopen dat alle maatregelen wel aanleiding zullen geven tot de nodige gedragsverandering, zodat we een beetje Kerst kunnen vieren,en na de Kerst, weer aan de bak mogen.

De financiële gevolgen van sluiting van kantine hebben we in de eerste fase goed doorstaan. Steunmaatregelen van de overheid en de KNVB, samen met de leden en sponsoren die de club trouw bleven, hebben er toch voor gezorgd dat we het seizoen 2019/2020 slechts met een minimaal verlies konden afsluiten. Dit is niet geheel conform de prognose in de goedgekeurde driejaren begroting, maar gezien de omstandigheden uitstekend.  We hadden dit jaar we een kleine winst geprognosticeerd, volgend boekjaar wilden we dan groter plussen. Maar dat gaat  met de huidige maatregelen zeker niet lukken. De kantineomzet omdat doel te bereiken is daarvoor te essentieel.

Dit seizoen begonnen we heel goed met een prima kantineomzet maar nu alles stil ligt kunnen we niet anders dan afwachten.

Wat gaat de overheid doen? Blijven de leden en sponsoren ons trouw?  We missen, als we medio december mogen beginnen alweer 3 maanden kantineomzet.

In ieder geval hebben we besloten de algemene ledenvergadering (ALV) uit te stellen. In de nieuwe coronawet is voorzien dat de ALV wettelijk 4 maanden mag worden uitgesteld. Onze deadline statutair is 1januari, dus dat is nu 1 mei geworden, we kunnen dus nog even afwachten tot we weer in levende lijve aanwezig kunnen zijn op de ALV, voor we deze opnieuw uitroepen.

Het is onvoorspelbaar en daar waag ik me ook maar niet aan. Wel houden we als bestuur de vinger aan de pols en doen we wat we kunnen, om de club zo goed mogelijk door deze tijd te loodsen.

Houdt U aan de maatregelen en blijf gezond.

Harry Oosterhuis

Voorzitter Sv Zwolle