• Het was goed toeven deze warme lentedag. Rond het middaguur togen de Gele Kanaries van Captain Jack aan tegen de leeftijdgenoten uit Nieuwleusen.

De eerste druk van SV Zwolle werd door de gasten uit gemeente Dalfsen gepareerd. Ergo: de teller werd op 0-1 gezet door een 'lucky' mooi doelpunt van een tig-meter afstand. Deze mooie boogbal vloog over doelman Wick Lammers die het nakijken had. Het bleek het enige moment te zijn dat de gewezen eerste doelman het ronde leer uit het net moest vissen. De gastheren uit Nieuwleusen hadden met de 0-1 voorsprong een flow van een kwartier, daarna waren ze de weg helemaal kwijt en kakte de hele boel in.

Het waren de vlugge Servische voetjes van pingelaar Mensur Prasovic, die op de linkerflank het op zijn heupen kreeg. Diep bij de vijandelijke achterlijn wist hij de bal voor te trekken waarna het appeltje eitje was voor gastspeler Matthias Meupelenberg: 1-1. SVZ begon grip te krijgen op de wedstrijd. Een schot van Aron Stortelder op de deklat leidde de voorsprong in. Dezelfde blonde speler zette vlak voor rust, met een wonderschoon doelpunt, de stand op 2-1.

Het was een lekker bakkie thee in de pauze. De trainer was erg in zijn nopjes over het vertoonde spel. Een beetje overdreven noemde hij een commedy capers-actie van Matthias Meupelenberg; een 'Van Basten-actie'. Affin, het geeft alleen maar aan dat de positief trainende coach in zijn hum was. Captain Jack was overtuigd van de overwinning wanneer zij rustiger zouden spelen en meer snelheid in het spel zouden leggen.

Nieuwleusen vertoonde nog enkele stuiptrekkingen van 'leven', maar al snel zakte Nieuwleusen door het Zwolse ijs. Dit was goed te merken aan de onderlinge irritaties van de gasten. Het was Aron Stortelder die de voorsprong op 3-1 zette. Opvallend was de verzorging van Nieuwleusen. Telkens wanneer een oranjehemd creperend op het veld lag, wam òf een medespeler met de waterzak aansjokken òf helemaal niemand! Wat - uiteraard - weer tot frustraties leidde bij Nieuwleusen. Tot slot: onze SV duwde Nieuwleusen steeds meer het moeras in. Onze Servische Prasovic pingelde bijna een hattrick bij elkaar door de 4-1 en 5-1 binnen te tikken. De kers op de taart werd door Dennis Sylla op de taart gezet: 6-1.

Captain Jacks' team voerde de ranglijst aan voor de wedstrijd en naderhand nog meer. Met ruime cijfers: 6 gewonnen, 1 gelijk spel en een doelsaldo van +38, staat SV Zwolle jo19/1 twee punten voorsprong op WVF jo19/2.Met deze positieve cijfers wordt aangetoond dat dit team toe is aan een treetje hoger. Dan weet u er van!
  • Het was goed toeven deze warme lentedag. Rond het middaguur togen de Gele Kanaries van 'Captain Jack' Weijkamp aan tegen de leeftijdgenoten uit Nieuwleusen.