• Een mooi staaltje clubliefde. Eric van Oosterhout, de burgemeester van Emmen, mailde onlangs naar SV Zwolle of hij een deel van de rijksbijdrage energielasten kon overmaken aan zijn oude voetbalclub. Dit naar aanleiding van het televisieprogramma Even tot hier.

Eric van Oosterhout speelde van 1974 tot 1982 in alle standaardelftallen van SV Zwolle (C1, B1 , A1, 1e elftal). Hij eindigde als aanvoerder van het eerste elftal. Wegens verhuizing naar Groningen schreef Van Oosterhout zich over naar De Vogels, waar hij nog zes jaar in het eerste elftal speelde.

SV Zwolle vond het een mooie geste van een oud-lid. Om de burgemeester te bedanken brachten twee bestuursleden deze maandag een bezoek aan het gemeentehuis in Emmen. Van Oosterhout ontving de Zwolse delegatie met open armen. Onder het genot van een lunch werden mooie voetbalanekdotes uit het verleden van SV Zwolle opgehaald. Van Oosterhout had een oude elftalfoto, een plakboek en een editie van Meters Buitenspel, het standaardwerk over het Zwolse amateurvoetbal, meegenomen.

De twee bestuursleden van SV Zwolle hadden een SV Zwolle-pakket met een mok, bidon en een vaantje meegenomen naar Emmen. Na het bezoek gaf Van Oosterhout twee boeken over FC Emmen cadeau.