• Het is van groot belang voor een soepel functionerende vereniging dat er voldoende vrijwilligers zijn. Vrijwilligerswerk hoort er dan ook bij als je lid van Sv Zwolle bent. Samen zijn we de club.

  We zijn al een tijd bezig om de organisatie op orde te krijgen en gezien de reacties op de leidersvergaderingen lukt dat heel aardig. In vrijwel alle teams loopt het naar tevredenheid. Met het aanvaarden van de functie jeugd manager door Rien Kerssies is deze zeer belangrijke functie ook ingevuld. Nu nog enkele coördinatoren en we zijn daar compleet.

  Sinds begin van dit seizoen werken we met team verantwoordelijkheid voor de bardiensten, deze gelden ook als vrijwilligerswerk. Dit gaat eigenlijk best goed, maar het kan en moet nog beter. Niet iedereen is blijkbaar overtuigd van de noodzaak. Natuurlijk zijn er veel teamleden die op andere wijze vrijwilligerswerk doen, als leider, trainer, commissielid of als bestuurslid, maar er zijn ook genoeg teamleden die geen vaste vrijwilligerstaak hebben.

  De kantinecommissie heeft voor de 5 momenten waar we barbezetting nodig hebben; vrijdagavond, zaterdag morgen- middag en zondag morgen- middag, daarom een schema opgesteld waarin staat welk team wanneer “dienst” heeft.  Het team regelt op het aangewezen moment welke twee leden van het team dan aan de beurt zijn. Lukt het toch niet dan wissel je met een teamlid.

  Door dit met elkaar te doen, iedereen wil immers voor de wedstrijd in een gezellige kantine samenkomen, onder de rust thee en na de wedstrijd een drankje en/of een hapje doen, lukt het. En als iedereen meedoet ben je hooguit 2x per seizoen aan de beurt voor een paar uurtjes. Als anderen het voor jou doen, mag men toch verwachten dat het ook voor hen gebeurt?

  Voor een aantal teams gaat dat prima, zij hebben een schema gemaakt waarbij elk teamlid een of twee keer aan de beurt komt, net zoals men dat ook doet met rijden en/of wassen.

  Echter er zijn ook teams waarvan de leider of een aantal teamleden het doen, want ze willen niet of het is lastig. Dat is niet de bedoeling maar dan is er in ieder geval bezetting.

  Erger is, inschrijven en niet komen, hetgeen helaas ook voorkomt. Met alle problemen van dien, voor de “vaste” vrijwilligers. Die lossen het dan meestal noodgedwongen wel weer op en voorkomen daardoor dat de kantine op slot blijft. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling.

  Zoals gezegd bij de meeste teams gaat dit gelukkig goed, echter er zijn een aantal teams die het laten afweten, daar zal contact mee opgenomen worden.

  Als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt is het een kleine moeite

  Harry Oosterhuis, voorzitter Sv Zwolle