• Gehamerd werd er, LET OP laten we ze niet onderschatten deze jongens en meiden uit Wapenveld!
    Gemiddeld had dit team 13,8 tegendoelpunt PER wedstrijd, het zal ons toch niet gebeuren dat we hier niet winnen.
    ------
    zaterdag 14 mei 2022 - Thuiswedstrijd sv Zwolle JO13-2 tegen WZC Wapenveld JO13-3
    verslag: Jan Kleijer
    Foto's: Joffrey (moeder Leon) & Jan (vader Thijs)
    -----
    De wedstijd was mooi op tijd begonnen en vanaf minuut 1 kon je al zien dat onze jongens+Sade de bovenliggende partij zou zijn. Het zit hem in het overspelen en het elkaar vinden. De tegenstanders uit Wapenveld waren over het algemeen zowaar iets jonger. Binnen 2 minuten kwam de bal bij Kees die Mauro goed vrij zag staan en die vrijheid benutte hij voluit. Een vroege voorsprong hadden we te pakken. Amper een minuut later kreeg Bereket een schotkans, maar zijn boogschot had niet de juiste snelheid en hoogte en was zo een prooi voor de keep die met een knappe redding de 2-0 nog even voorkwam.
    Weer amper een minuutje later kan Sade aanleggen, maar haar schot wordt gekraakt. De afvallende bal komt voor Kees zijn voeten en die heeft weinig bedenktijd nodig en hij schiet de 2-0 beheerst binnen.
    Niet veel later... Bereket op Mauro hij tikt goed over naar Kees en met Magnus nog vrij weet de WZC verdediging het niet meer 3-0 weer Kees.
    Niet veel later... corner van Thijs... wordt niet goed weggewerkt en Leon kan de 4-0 intikken en op het scorebord zetten , oh nee er is geen scorebord.
    Een schot van Bereket gaat net naast, maar daarna krijgt Boris H. een kans tot een schot vanaf randje 16, het lijkt een halve kans maar de bal gaat helemaal goed de hoek in dat is al een handvol (5 stuks) doelpunten binnen 20 minuten. Er wordt al niet meer volop gejuicht. Het is al snel niet spannend meer.
    Kees weet de mee opgekomen Magnus goed te bereiken. Het schot van Magnus gaat onhoudbaar tegen de touwen 6-0
    Dan is het weer de beurt aan Kees, in de drukte weet. hij een gaatje te vinden 7-0; dat is ook de...
    <<==RUST-stand=>>
    De 2de helft begint goed, we gaan verder waar we gebleven waren. De Wapenvelders komen hun helft niet tot amper af. De keeper WZC neemt bal niet goed uit, Kees is alert en mag de 8-0 binnenschieten.
    SV Zwolle houdt het veld goed breed en een combinatie van links naar rechts gaat de boogbal van Magnus mooi de goal in 9-0.
    Collin krijgt ook nog een paar ballen maar kansen voor Wapenveld kan je het niet noemen. Zal je net zien breekt er een WZC'er toch door onze linies heen. Maar Collin is alert en pareert deze aanval knap.
    Dan is het aan Bereket om de 10de in te tikken, de overmacht van de witte broeken met gele truien is te groot! De 11-0 is weer van Kees, hij rond een aanval met goed overspel netjes af.
    Dan speelt Thijs zich goed vrij en zijn schot gaat onhoudbaar de goal in, 12-0. Het slotakkoord is van Jesper, hij weet in de 16 nog 2 man uit te spelen en zijn schot is hard genoeg, de keeper kan dit schot net niet keren. 13-0. Eindsignaal klinkt en wordt er na een 1-0 winst hard gejuicht en stevig gevierd was het nu ingetogen, laatste thuiswedstrijd, maar deze tegenstander kon geen tegenstand bieden.
    Omdat dit de laatste thuiswedstrijd was van dit seizoen hebben we nog een heuse 3de helft gedaan in de kantine met chips en aanverwanten. Ook werd er op de tribune nog even gekeken naar de wedstrijd die gaande was.
    Volgende week de allerlaatste wedstrijd va dit seizoen, UIT tegen Heino, bij winst stijgen we dan nog iets op de ranglijst.